Umíte najít chybu u sebe?

Zabere to jen 5 min času

9. Koučink

2. MŮŽETE VIDĚT SVÉ CHYBY?

Každý vidí své chyby. Jenže vidí člověk ty správné chyby? Co se stane, když označíte chybu, která vlastně chybou není? Stane se to, že věci se nezlepší, dokonce se mohou zhoršit!

Co myslíte, patří odhalení chyb do koučování? Ano, odhalení chyb je základem schopností kouče. Podívejte se na tenisového trenéra – co udělá jako první krok, když Vás má koučovat? Řekne: „vezmi raketu a ukaž mi, jak hraješ“. Proč to udělá? Prostě vidí, jak se snažíte trefit míček, všechny Vaše chyby a také vidí, co děláte dobře… Tak může začít trénink – náprava zlozvyků a „vtlučení“ nových návyků.

Schopnost odhalit chyby je základ dobrého kočinku. Pokud kouč chybu nevidí, on sám nemůže mít úspěch a chyba zůstane jako opečovávaný zlozvyk překážkou v úspěchu svěřence.

Dám Vám příklad. Jezdil jsem závody v autech. Sám jsem vlastnil sportovní BMW M3 se zadním náhonem. Ale na závody jsem dostal auto s předním náhonem. Závod probíhal normálně až do chvíle, kdy zapršelo. Představte si, velmi často jsem v zatáčce dostal smyk a skončil mimo trať. Byl jsem z toho dost rozčílený. Sváděl jsem to na pneumatiky, na nastavení tlumičů atd., ani jsem nepomyslel, že chyba je u mě. Nakonec jsem zpomalil a auta mě předjížděla. Jel jsem do depa střídat. Byl jsem tak znechucen špatným stavem dráhy a auta, že jsem už nechtěl jet. Řidič, co jel po mě, sedl do auta a já si zlomyslně řekl „teď si to užij“, ten řidič byl v té době jeden z nejvýznamnějších podnikatelů v ČR, žádný profík. Sledoval jsem jeho jízdu z tribuny, ale on projížděl zatáčky rychle a neskončil mimo trať a jiná auta předjížděl. Zašel jsem za vedoucím stáje a řekl mu, že už nejedu! On se se mnou pobavil o mém problému a odhalil mi tak jednoduchou věc, kterou jsem nikdy nemohl vidět. Když auto s předním náhonem dostane smyk, je třeba přidat plyn. Rozsvítilo se mi! Já se svým zadním náhonem vždy při smyku plyn ubíral a fungovalo mi to. Po střídání jsem změnil přidávání plynu při smyku a ono to fungovalo. Byl jsem zpět v závodě.

NAJÍT U SEBE TU PRAVOU CHYBU JE TAK TĚŽKÉ JAKO POTKAT V LESE ŽIVÉHO DINOSAURA.

Já neříkám, že to je nemožné, ale kolik námahy, času a peněz to stojí. Kouč vidí chybu hned a Vy nemusíte zahazovat svůj život a talent marnými pokusy. Když vidím, jak někteří podnikatelé bloudí při hledání chyb ve své firmě a někteří dokonce beznadějně podnikání ukončují právě proto, že nalezli mnoho chyb, které nebyly těmi pravými, je mi líto toho, že promarnili svoje šance na úspěch.

Vážíte si času na tomto světě? Pokud ano a stále se Vám nedaří, kouč Vám může pomoci odstranit tu třísku, kterou jste si do svého podnikání zadřeli.

CHCETE ZNÁT SVÉ CHYBY?

CHCETE SE NAUČIT ANALYZOVAT A NAPRAVOVAT CHYBY HNED PŘI JEJICH VZNIKU?

CHCETE VIDĚT VÍC NEŽ OSTATNÍ?

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek