Co je vlastně TEN koučink?

Zabere to jen 5 min času

9. Koučink

1. MŮŽE KOUČINK ZMĚNIT ŽIVOTY LIDÍ?

V poslední době se stále častěji setkáváme s koučinkem. Tento obor není ale mladý. Koučink jako takový je starý jako lidstvo, pouze si někteří neumí představit, co to koučink je a zda může změnit životy lidí?
Já jsem koučem a odpovím, že může a vždy k lepšímu. Jenže pokud mě neznáte, jak mi můžete uvěřit?

Tak to vezmu z druhého konce. Co je to ten koučink? Koučink je pomoc, je to podpora, která usměrňuje člověka nebo tým k dosažení jeho cíle. Kouč se nedívá na překážky, kouč neřeší nálady, kouč pouze chce, aby jeho svěřenec dosáhl cíle.

Koučování na rozdíl od poradenství nerozdává informace jako řešení situace.
Koučování je proces, který vede člověka tam, kde chce dotyčný být.

Podívejme se na malé dítě, když si chce obout boty. Rada vypadá asi takto – když si budeš obouvat botičky, tak si k tomu sedni. Koučování vypadá takto – sedni si, vezmi si botu do ruky atd. Výsledkem koučování je schopný jedinec vykonávat věci, ne přijatá informace!

Pokud si dítě dokáže obout boty, stane se schopnějším? Pokud dítě dokáže přijmout informaci o botách, znamená to, že je schopnější?

Také neříkám, že kouč nemá znát spousty informací, ba naopak. Dokonce je musí umět v pravou chvíli předat a navíc musí vidět chyby a taky musí umět chyby ukázat svému svěřenci, a dokonce musí umět zvládnout tyto chyby u svěřence napravit.

KOUČINK OTEVÍRÁ BRÁNU LIDEM K TOMU, ABY V ŽIVOTĚ USPĚLI.

Každý z nás hrajeme nějakou tu hru. Někdo hraje nějakou hru na vysoké úrovni, někdo hraje jinou hru na nízké úrovni. Kouč je ten, který hrál hru na vysoké úrovni, proto může přivést lidi minimálně ke stejným úspěchům.

Všichni můžeme hrát hry, pro které se rozhodneme, a můžeme v těchto hrách vyhrávat. Koučink je pro ty, co ví, že to, co dělají, dělat chtějí a nejsou spokojeni se svými výsledky. Já jsem koučem, protože jsem byl koučován a hrál jsem hru na vysoké úrovni s dobrými výsledky a protože rád měním lidi k lepšímu. Vy, co chcete dosahovat lepších výsledků – volejte, DÁM VÁM DO TĚLA!!!

CHCETE BÝT SCHOPNÝ MAJITEL FIRMY?

CHCETE ZÍSKAT RESPEKT A ÚCTU SVÉHO OKOLÍ?

CHCETE NALÉZT CHYBY, KTERÉ NEVIDÍTE?

CHCETE UKÁZAT CESTU A PŘIVÉST K ÚSPĚCHŮM?

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek