Co udělat s leností?

Zabere to jen 6 min času

8. Lenost

JAK ZATOČIT S LENOSTÍ SVÉHO OKOLÍ?

To je obvinění, já jsem si dovolil napsat o Vás, že jste líní. Přeji dobrý den, když vidím, jak někteří podnikatelé, jen protože se jim nechce, nebo nemají náladu, nebo jim někdo řekl, že to nejde, plýtvají svým potenciálem, svými schopnostmi. Pak přemýšlím, proč vlastně jsme na světě.
Někdo vyprodukuje za hodinu tisíce korun a někdo je pouze spotřebuje. Schopnosti nám dávají svobodu a nezávislost, neschopnost a lenost přináší závislost a podřízení. Ti, co pouze spotřebovávají, potřebují ty, co umějí vytvořit, ale ti, co umí vytvořit cokoli, díky svým schopnostem nepotřebují příživníky.

Podívejte se na žebráka, on od Vás potřebuje deset korun. Dostane je a celé spotřebuje, nic společnosti nedá a ještě po něm musíme uklidit. Kdežto dělník v továrně přijde, udělá svou práci, dostane peníze, ty spotřebuje. Tomu dělníkovi dáme práci my podnikatelé.

Takže, jak zajistit, aby žebrák nebyl líný a šel něco udělat a za to mohl něco dostat? Jak zajistit, aby udělal víc, než jen natáhl ruku? Neříkám, že máte napravovat žebráky. To byl pouze příklad.

Je to neuvěřitelné, když jsem si uvědomil, co jediné je nutné udělat pro to, aby lidé začali dělat lépe a více. Řešení je tak jednoduché!!! Prostě je musíte přimět všemi možnými zákonnými prostředky.

LENOST JE MOŽNÉ POTLAČIT POUZE NEKOMPROMISNÍM VYŽADOVÁNÍM!!!

To je krása! To mne staví do pozice, kdy musím jít vyžadovat, jenže co když se nebude chtít mně? Znáte ty situace, kdy něco po někom chcete a ten druhý tak nějak nechce? Není příjemné desetkrát opakovat to samé a neudělat kompromis. Pro příklad nemusíme daleko – vy, co máte děti, si jistě dokážete podobné situace představit.

Takže dobrá zpráva je, že lenost můžeme u svého okolí řídit. Můžeme lidem okolo nás pomoci být úspěšnějšími. Dát jim možnost lépe se v životě uplatnit, zvýšit jejich výkonnost a na oplátku nám to přinese prosperitu firmy. Takže záleží na nás, jak zvládneme svou lenost, ale o tom si něco povíme příště…

Já vím, jak efektivně zvládat lenost lidí, pracuji na tom již čtvrtým rokem a mohu vám říci, že i pro trénovaného člověka v oblasti zlepšování lidí je to fuška. Předpokládám, že pokud nemáte trénink, může se zdát, že některé věci s lidmi prostě zvládnout nejdou!!! Já mám speciální trénink pro Vás a Vaše podřízené!!!

JSOU VAŠI PRACOVNÍCI LÍNÍ A VY NA TO JEN KOUKÁTE?

CHCETE VĚDĚT, JAK UDĚLAT SVÉ LIDI PRACOVITÝMI A SAMOSTATNÝMI?

JAK UDĚLAT Z LENOCHŮ PRACANTY?

VY, CO TOTO CHCETE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!

Držte se!

Josef Orálek