Nedaří se Vám rozvíjet firmu?

Zabere to jen 7 min času

8. Lenost

KDO Z NÁS NEMŮŽE BÝT LEPŠÍ, KDO Z NÁS NEMŮŽE UDĚLAT VÍCE?

Tuto otázku si vždy pokládám, když slyším ty důmyslně vymyšlené pohádky, mnohdy propracované až do detailu, právě jen proto, abych uvěřil tomu, že prakticky nikdo nemůže udělat více.

Kdyby v našich firmách byli pracovníci, kteří hledají stále lepší a lepší řešení, proto aby se firmě lépe dařilo, jak by se nám žilo? Vypadá to neuvěřitelně, ale je to možné, dokonce jsem to viděl na vlastní oči.
Jak to vypadá v dnešní době? Kdo z Vašich pracovníků může udělat více, než udělá, kdo z nich může pracovat lépe, než pracuje? Podle mé zkušenosti je to hodně odlišné. Bohužel většinou právě aktuálně zmiňovaná lenost vítězí nad chtěním být lepší nebo mít lepší výsledky.

Jenomže jak chcete rozvíjet svou firmu, když pracovníci, z kterých se Vaše firma skládá, pracují s úvahou, že se nedá nic dělat lépe, že se prostě nemohou zlepšit? Dokonce jsem slyšel, že to je věc genů, že geny mohou za to, jací jsme a hlavně jací budeme.

Představte si dítě, které se nemůže naučit mluvit. Kdybychom tento problém svedli na geny, tak jakou šanci by mělo dítě zvládnout tento problém? Žádnou, neexistovali by logopedové a jiné speciální poradny pro vady řeči. Ale kdyby šlo o naše dítě – tak bychom hledali a hledali a hledali, až bychom našli ten správný způsob jak své dítě zlepšit. Vždy bychom chtěli udělat více, jen proto, abychom uspěli ve výchově. Ten, kdo není rodič a nedokáže si to představit – tak si to prostě představte:)

KAŽDÝ Z NÁS MŮŽE UDĚLAT VÍCE, JE TO ZÁKLAD EXPANZE.

Jenže jak toto zajistit, jak přimět okolí, aby přemýšlelo, jak věci dělat lépe, když je lidem říkáno, jaká mají sociální práva, když některým je od malička dáváno? Toto je úloha nás majitelů firem, někdy musíme napravovat lenost rodičů našich pracovníků a napravovat jejich chybné názory, které je vedou naprosto nelogicky k celkové životní prohře! Mnozí z nás to dělají, mnozí z nás to vzdali, ale když nepřimějeme své lidi udělat více, než mohou – a to je možné prakticky vždy – tak je ohroženo i naše snažení a náš úspěch.

Jenže to byste museli vy udělat více, vy byste museli chtít jako majitelé pracovat lépe a potom, když budete dobrým příkladem – tak to můžete chtít od ostatních. Vypadá to, že jsem moralista, ale poslechnete politika, že máte být pracovití, když on sám nechodí do parlamentu?
Vy, co víte, že je velmi důležité udělat více, a nevíte jak a nevíte, jak to naučit ostatní, tak mi jednoduše zavolejte, je pár základních pravidel, které když si osvojíte, BUDETE LEPŠÍ!

JSOU VAŠI PRACOVNÍCI LÍNÍ A VY NA TO JEN KOUKÁTE?

CHCETE VĚDĚT, JAK UDĚLAT SVÉ LIDI PRACOVITÝMI A SAMOSTATNÝMI?

JAK UDĚLAT Z LENOCHŮ – PRACANTY?


VY, CO TOTO CHCETE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!

Josef Orálek