Nechce se Vašim lidem pracovat?

Zabere to jen 5 min času

8. Lenost

CO TO JE TA LENOST?

Všichni ten pocit známe? Já myslím, že mnohé může napadnout – ten Orálek chce psát o lenosti, tak to nečtu, já totiž vím o lenosti všechno. Tak nečtěte a vy, co překonáte svou „lenost“ a budete číst, Vám přeji hodně nových podnětů a zjištění.

Co to je ta lenost? Lenost je vlastnost člověka, který nemá chuť do práce. Co znamená slovo „chuť“? Chuť je chtění, je to vůle něco udělat. A ještě co je to „práce“? Práce je účelná lidská činnost, která je vykonávána s určitým úsilím.

Když toto shrneme, tak líný člověk nechce vydávat své úsilí, svou energii do nějaké smysluplné činnosti. Lenost je velmi rozšířená a já ji vídám na každém kroku, mnoho firem z těch, které jsem konzultoval, mnoho majitelů, které jsem trénoval, měli s touto nejrozšířenější nemocí lidstva velký problém, a to nejen u svých kolegů.

Lenost je námi lidmi většinou odsuzována. Společnost ji nemůže akceptovat, poněvadž jedním z lepidel každé společnosti je její účel, její cíl. Proto lidé, kteří se snaží být součástí společnosti bez chtění dávat svou energii účelně, to znamená, že lidé nepracují smysluplně na dosažení všech cílů a účelů společnosti, jsou často označeni za parazity a vyhnáni.

Představte si fotbal, mé čtenářky jsou i ženy, vy si představte ženský fotbal:). Máme tým fotbalistů, je utkání a uprostřed utkání se rozhodne pravý obránce, že už se mu nechce běhat, nechce už vydávat tolik energie, nechce se mu tolik pracovat a neplní svůj účel obránce a tím nepřispívá účelu týmu a celé hry. Zlenivěl! Za druhý poločas dostane jeho tým přes pravou stranu čtyři góly. Jak se na něj dívá jeho poražený tým, jak se dívá trenér, jak se na něj dívají jeho fanoušci?

Lenost je vlastnost velmi rozšířená a společensky neakceptovatelná. Říkám to znovu a taky říkám – podnikatelé, lenost je naše – dokonce i my dokážeme být líní. Klidně buďte, dokonce si myslím, že lenošit občas neuškodí – někdo si u lenošení odpočine. Kdybyste věděli, proč jsme my lidé tak líní, tak byste se rozesmáli, ale o tom někdy jindy.

Já se snažím nelenošit, i když moje žena by asi řekla něco jiného:), když lenoším, není mi moc dobře, cítím se ještě více unavený; vidíte a moje žena na to má někdy jiný názor:). Takže lenost je vlastně také věc názoru a existuje jeden způsob, jak s leností u sebe i ostatních zatočit!!!


CHCETE VĚDĚT, JAK ZVLÁDNOUT LENIVÉ PRACOVNÍKY?

CHCETE VĚDĚT, JAK DOSTAT SVÉ DOBRÉ PRACOVNÍKY DO LEPŠÍHO STAVU?

STAŇTE SE DOBRÝM ŠÉFEM A ZATOČTE S LENOSTÍ!!!

 

VY, CO TOTO CHCETE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek