Zaplatí mi? Budu mít na zaplacení?

Zabere to jen 6 min času

7. Očima Zaměstnance

11. OČIMA ZAMĚSTNANCE

Jsou témata, které se kolem nás prohánějí a my je tak trochu přehlížíme. Podíváme se na klasické, stále omílané a společensky přijaté téma. To je – PLACENÍ! Mluvím o úhradách faktur, dodržení splatnosti nebo zaplacení účtů.

Co způsobí pracovníkovi, když na druhém konci telefonu, či vedle u pokladny, někdo místo pozdravu zakřičí „vaše firma dluží“. To jsou pouze pocity na, které si mnozí zvykli. Ale co když existují schopní lidé, co toto přehlížet neumí – jak se zachovají?

Podívejte se na pohled Eleny na tuto „dávno zapomenutou problematiku“:

Divím se, že mi tohle téma mohlo tak dlouho unikat. Přitom to slýchám dnes a denně – neplacení je u nás národním sportem, dluží všichni všem a tak dále, kdo z vás to nezná. A hned za tím následuje kategorické tvrzení, že se s tím nedá nic dělat.
Já si ale myslím, že když začneme každý u sebe, tak se dá udělat dost. Trh je provázaný systém. Někomu včas zaplatím, on zas může díky tomu včas zaplatit někomu jinému. A zase naopak – když platím pozdě účet za telefon, nemůžu se divit, že mi přijde pozdě výplata. Takže než si začnu někomu stěžovat na neplatiče, zametu si takříkajíc před vlastním prahem.
A potom je tu ještě ve hře ta možnost, že se opravdu setkávám se samými poctivými, včas platícími podnikateli. A to by bylo moc dobře! Jestli je vás opravdu tolik, pak přece ty nepoctivé neplatiče nemusíte vůbec potřebovat!
P.S.: Příklad s telefonem nebyl můj vlastní. Já platím a výplata mi taky chodí včas

Elena zašla trochu dále. Neřeší pocit, protože „blbý“ pocit, že jsem součástí skupiny, co dluží, nevyřeší problém samotného dluhu. A jak se dívá na svého zadluženého vůdce jeho pracovník? Položme si otázku. KTERÝ VELITEL MĚL SCHOPNÉ A ODDANÉ VOJÁKY, KDYŽ NEPLNIL SVÉ ZÁVAZKY?

Můžeme žít v iluzi, že to tak je v pořádku a okolí chápe tuto situaci, ale já mám lepší nápad – mít oddané a schopné klienty, pracovníky a dodavatele. Já vím jak na to!!!

JAK ZAJISTIT PROSPERITU FIRMY?

JAK DOSTAT OD SVÝCH PODŘÍZENÝCH TO, CO POTŘEBUJETE?

CHCETE MÍT NESMRTELNOU ORGANIZACI?

VY, CO SI TOTO PŘEJETE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek