Jak se dívá na šéfa zaměstnanec?

Zabere to jen 6 min času

7. Očima Zaměstnance

10. OČIMA ZAMĚSTNANCE

Ne náhodou jsem tento seriál nazval Očima zaměstnance. Chtěl jsem Vám, podnikatelům, majitelům firem nebo šéfům svých firem ukázat, jak se na nás zaměstnanci dívají.

Někdy jsou jejich příspěvky tvrdé, ale jsou tvrdé pouze natolik, nakolik je na sebe necháme dopadnout. Další možnost je podívat se na jejich pohledy jako na možný existující fakt – mohou se pro nás stát inspirací.
Elena dnes přichází s pohledem, který mě potěšil. Já myslím, že každý na této planetě potřebuje podporu. Nemluvím o berlích, bez kterých nemůžeme chodit, mluvím o podpoře, která nám dává důležitost.

Viděli jste někdy fotbalový turnaj? Kdo je po vítězném finálovém zápase nošen hráči na rukách, kdo je od hlavy po paty promočen od šampaňského, které bylo na něj nastříkáno jeho svěřenci? Je to kouč.
Úspěšného kouče poznáte podle toho, jaký výsledek má jeho tým a taky že je celý mokrý:). Je pro své mužstvo důležitý! Elena se na důležitost nás podnikatelů dívá takto:

Tak jsem se jednou zamyslela, jestli náhodou jako zaměstnanec nepřenechávám příliš zodpovědnosti na zaměstnavateli… A dospěla jsem k názoru, že ne. Podnikatelé zkrátka mají více zodpovědnosti. To oni vytvářejí pracovní místa. Na nich závisí výplaty a odvody na zaměstnance. Oni (i když nejen oni) určují pracovní podmínky, kvalitu služeb, ceny, … Ovlivňují nabídku i poptávku. To vše vyžaduje velkou dávku zodpovědnosti.

Podnikatelé jsou více na očích, někdy jsou kriticky posuzováni… Není to fér, ale je to tak. Určitě to souvisí i s tím, že se jedná o vcelku novou vrstvu společnosti a snad odtud pramení všechny ty negativní povídačky o podnikatelích. Ale nenese to s sebou také výzvu a příležitosti? Já myslím, že určitě. Už jenom tím, jak Vás okolí sleduje – i když to třeba nevnímáte – můžete ovlivnit spoustu věcí, jít mnoha lidem příkladem. Když už zvládáte podnikat, tohle zvládnete taky!

Elena

Zajímavé, jak umí zaměstnanci přenechávat zodpovědnost podnikatelům, ale i na ně se také jejich okolí dívá a hodnotí je. Každopádně my podnikatelé jsme tak moc důležití. Škoda, že politik nevidí, že ten rohlík k jeho snídani se sám ze sociálních podpor neupekl:).

Ať už pečete, stavíte, sléváte, … mějte úctu u svého okolí, zvláště u zaměstnanců. Jak toho dosáhnout? Snadno! Zvolejte mi a já Vám s tím pomohu.

CHCETE MÍT ZAMĚSTNANCE, KTEŘÍ VÁS PODPORUJÍ?

CHCETE, ABY VÁS „NOSILI NA RUKOU“?

CHCETE BÝT DŮLEŽITÍ PRO SVÉ OKOLÍ?

VY, CO SI TO PŘEJETE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek