Jak je to s tím přístupem zaměstnanců?

Zabere to jen 6 min času

7. Očima Zaměstnance

8. OČIMA ZAMĚSTNANCE

Je osmihodinová pracovní doba krátká, nebo dlouhá? Na tuto otázku se můžeme zeptat zaměstnavatele, zaměstnance, politika nebo psychologa a je jisté, že dostaneme velmi různé odpovědi. Budou pravdivé?
–Podle mého názoru je to jedno. Úspěch se neměří na čas, ale na výsledky dosažené v čase. Hokej se hraje 60 minut, ale když není výsledek rozhodnutý, mnohdy se nastavuje. Maratonec uběhne maraton za nějaký čas – představte si, že by si řekl, třeba 2,5 hodiny a za tu dobu by byl na třicátém kilometru; nemyslím si, že čas v případě pracovní doby je to důležité – my přece hrajeme na výsledky! A co na to Petr?

Asi se s tím potkáváte denně – do práce přijde 8:05 a 16:50 jde na záchod a sklízí si věci – protože v 17:00 je konec práce. Proč? Protože pracovní doba je 8 hodin, ale proč? Někdo to vymyslel. Není to zbytečný? 
Proč si ji nezkrátit na 7, nebo na 6, nebo na 5? Nebo naopak neprodloužit na 9, na 10?
Být v práci 8 hodin je hrůza, když neudělám žádný výsledek. Je super, když odcházím s dobrými výsledky, a vůbec nejlepší je, když udělám rekord.

Mám pro vás takovou hru, zkuste svým lidem v práci říct, že mohou jít z práce, až udělají tohle, nebo postaví tohle, anebo prodají tolik a tolik tohoto – tak mohou jít domů.

Je to jednoduché! Podle mě najednou uvidíte lidi zručné, dobré a šikovné, a na druhé straně flákače. Proč by člověk, který postaví deset metrů zdi, měl dostat stejnou odměnu jako člověk, který stejné zdi postaví pět metrů – za 8 hodin. Takhle získáte možná větší efektivitu, nebo poznáte lepší a horší lidi. A další týden s tím můžete pracovat a takto s námi zaměstnanci hrát hru, nebudete alespoň řešit to, jestli když odjedete na dovolenou, tak budou lidi dělat jen do tří hodin místo do šesti atd. Můžete lidi přimět i k tomu, aby je to více bavilo a více si to užívali a i se více snažili. O tom to celé je – hra, zábava  – dělám to, protože mě to baví.
Jinak kdo říká, že lidi mají dělat 8 hodin? To je výmysl pro nefachčenka – je to přežitek!!
Petr

Nic nového, že? Toto napsal Petr, ale kolik lidí takto přemýšlí? Proč zrovna můj pracovník má toto smýšlení? Je vytrénovaný. Jak jsem to dokázal? Je to snadné. Prostě vím, jak zvládat zaměstnance…

Chcete to také umět?

CHCETE UMĚT ZMĚNIT MYŠLENÍ VAŠICH LIDÍ – K VYŠŠÍ EFEKTIVITĚ?

CHCETE MÍT PRACOVNÍKY SMĚŘUJÍCÍ K VÝSLEDKŮM?

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek