Chcete mít dobré vztahy s podřízenými?

Zabere to jen 5 min času

6. Nadřízení a podřízení

JE PODŘÍZENÝ NEPOSTRADATELNÝ?

Tak na tuto otázku můžete slyšet velmi mnoho odpovědí! Jenže každý názor, je tak trochu subjektivní, včetně toho mého. Zkušenosti nás nutí upravovat své názory, a to nejen ohledně této problematiky. Zkusím být ve svém posouzení co nejvíce objektivní.

Pohledů může být několik. Stejně jako se můžete podívat na auto nebo na jiné věci, můžete se podívat z různých hledisek i na nepostradatelnost podřízeného.

V podstatě odpověď na tuto otázku je: „jak pro koho“. Pro toho, kdo nechce podnikání rozvíjet, kdo chce všechno dělat sám, kdo nechce pomoct od jiných – pro toho rozhodně není podřízený nepostradatelný. Nechci říkat, zda je to správný postoj – každý se díváme na podnikání jinak, ale pár předřených podnikatelů jsem viděl.

Pro toho, kdo chce firmu rozvíjet, ví, že pomoc jiných je potřebná, může být podřízený nepostradatelný. Jenže adeptů na podřízené pozice je plno. Takže jak je to s tou nepostradatelností?
Nepostradatelnost vytváří závislost. A je závislost svoboda, nebo vězení? Když budete pracovat s podřízeným, na kterém se stanete závislým – kdo má v tu chvíli výhodu? Kdo je podřízený?

NEPOSTRADATELNÝ PODŘÍZENÝ OMEZUJE MAJITELE.

Klíčoví pracovníci ve firmách existují, musí být, ale neznamená to, že z nich vyrostou nepostradatelní lidé. Představte si ten monopol, mám pouze tebe, nemám jinou možnost. Nedávno se s tímto pocitem kupovali zastaralé ruské modely aut.

Takže každý ve Vaší firmě je důležitý, každý má svou pozici, ale o jejich nepostradatelnosti rozhodujete Vy. Jen Vy potom nesete následky, úskoky a někdy i vydírání! Je to síla, když pracovníci ve firmě vidí, jak jedinec mává se šéfem…

Já mám rád schopné lidi, mám rád úspěch jiných a podporuji ho. Ale ohledně nepostradatelnosti podřízených se mám již velmi na pozoru.

Existuje několik zásad, jak vést lidi a nestát se na nich závislý. Pokud je znáte, sami jako majitelé jste při rozhodování mnohem svobodnější!!!

BUĎTE SVOBODNÍ OHLEDNĚ ŘÍZENÍ SVÝCH LIDÍ!!!

ZÍSKEJTE VÍCE AUTORITY SVÝCH PRACOVNÍKŮ!!!

CHCETE VÉST SCHOPNÉ LIDI BEZE STRACHU, ŽE VÁS OPUSTÍ?

CHCETE MÍT SCHOPNÉ PODŘÍZENÉ, NIKOLI VŠAK NEPOSTRADATELNÉ?

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek