Jsou důležití Vaši podřízení?

Zabere to jen 6 min času

6. Nadřízení a podřízení

ORGANIZACE BEZ PODŘÍZENÝCH…

Asi si říkáte, že to je nesmysl. O čem ten Orálek chce psát? Jak může existovat organizace bez podřízených?

To byste se divili, existují firmy, které majitelé chtějí organizovat a myslí při tom na to, jak to udělat, aby mohli vše dělat sami. Tak proč organizují bez respektu a naložení zodpovědnosti na své podřízené?

Víte, být podřízený v organizaci, která s ním moc nepočítá, nebo přemýšlí o tom, zda je ten podřízený méně důležitý než ten druhý, je dost deprimující, je to jako když policajt řídí křižovatku, po které nejezdí auta už deset let.

Když se podíváte do hodinového strojku, zjistíte, že je v něm mnoho koleček, některá jsou velká, některá zase malá, jiná se točí rychle, jiná skoro stojí, další jsou vidět na první pohled a po některých musíte pátrat. Jsou perfektně zorganizována tak, aby nám lidem společně mohla ukazovat čas. (nekoukejte do digitálek:))
Představte si, že jedno jediné kolečko, to nejmenší, umístěné v růžku a sotva viditelné odstraníme nebo spíše na něj zapomeneme při pravidelné údržbě a ono bude postupně chátrat a už nepůjde tak, jak má. Půjdou hodiny?
Nezkouším Vás, jen chci připomenout, že organizace bez podřízených není funkční.

V ORGANIZACI MUSÍME POČÍTAT S KAŽDÝM PODŘÍZENÝM – KAŽDÝ JE DŮLEŽITÝ.

Když správně postavíte svůj hodinový stroj, svou organizaci – dáte všem podřízeným důležitost, zodpovědnost, práva a dostatečný výdělek.
Pokud toto uděláte nesprávně, podřízení se rozutečou a Vám zbyde pouze jedno velké přetížené kolo, které čas přesně nezměří!

Viděl jsem, jak zbytečně chátrají firmy jen kvůli špatné organizaci podřízených, jen kvůli tomu, že se s nimi při organizaci nepočítalo, a tak o ně firmy přišly. Existují zákony organizování – jsou jednoduché a často opomíjené a firmy jsou předlužené.


CHCETE MÍT EFEKTIVNÍ PRACOVNÍKY?

CHCETE ZNÁT PRAVIDLA ORGANIZOVÁNÍ?

CHCETE SE VYHNOUT ZBYTEČNÝM MANAŽERSKÝM SELHÁNÍM?

CHCETE SI UPEVNIT POZICI A AUTORITU U SVÝCH PODŘÍZENÝCH?

NAUČTE SE ORGANIZOVAT SVÉ PODŘÍZENÉ A DOSAHUJTE VYSOKÉ EFEKTIVITY!!!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek