Chcete rozvíjet svoji firmu?

Zabere to jen 5 min času

6. Nadřízení a podřízení

DŮLEŽITÁ PODMÍNKA EXPANZE!

Je možné v dnešní době expandovat? Na čem vlastně taková expanze závisí? Proč se zabývám expanzí v bloku o podřízených?

V dnešní době se ohledně expanze setkávám se zajímavými názory. Důvodů, proč expandovat, je mnoho, každý z nás majitelů firem tyto důvody máme a u každého mohou být jiné, ale v podstatě chceme expandovat všichni. Co se ale stalo? Dostávám argumenty, důvody a vysvětlení – proč expandovat podnikatelé nechtějí. Ne všichni… To ale není téma pro můj dnešní příspěvek.

Pro vás, které podnikání neodradilo od tvůrčích myšlenek, pro vás mám dobrou zprávu: expandovat lze a při dodržení několika podmínek je to v podstatě jednoduché.

Co je to expanze? Expanze je rozpínání z nějakého bodu. Není to jasné? Proto, abychom mohli expandovat, musí existovat zdroj a prostor, kam chceme expandovat. Zdrojem je Vaše firma a o prostoru každý z Vás rozhoduje sám. Mohu to přirovnat k balónku, který nafukujeme a on se zvětšuje.

Pokud bychom měli velký balón a silnější zdroj vzduchu, expanze by byla rychlejší a větší. To znamená, čím silnější je zdroj, tím lépe můžeme expandovat. Co je tou silou v našem podnikání?

Někdo řekne reklama, ale kdo ji vytváří? Někdo řekne peníze, ale kdo je vytváří. Jsou to lidé, Vaši lidé, Vaši podřízení. Viděl jsem pár přesvědčených majitelů, kteří s vírou „já musím vše dělat sám“ chtěli dobýt velké trhy. Neznám nikoho, kdo by toto dokázal, pokud Vy ano, nebo se Vám to dokonce samotným povedlo – pište mi, budu Vás obdivovat.

VAŠÍ SILOU JSOU VAŠI SCHOPNÍ PODŘÍZENÍ!

Musím ale říci další důležitou poznámku: není vítězné armády bez schopného velitele. Takže je to zase na Vás. Je na Vás, jak vyberete své lidi, jak je zaškolíte, jak je motivujete a jak je řídíte na cestě k expanzi. A chyby, které můžete v těchto procesech udělat, stojí v dnešní době velmi mnoho. Ne že by k chybujícímu veliteli v minulosti byl někdo tolerantní, ale my žijeme dnes, my chceme být úspěšní dnes a business je v současnosti tvrdá, nemilosrdná hra.

Buďte úspěšným majitelem se schopnými podřízenými a expandujte tak, jak si to jen Vy přejete. Proč byste jinak vlastně ráno vstávali? Vy, co nechcete dělat hloupé chyby, nebo jich dělat co nejméně, zavolejte mi, já Vás vytrénuji – VÍM JAK!

CHCETE MAXIMÁLNĚ UMĚT VYUŽÍT SÍLU SVÝCH PRACOVNÍKŮ?

NEBUĎTE JIŽ SÁM UŠTVANÝ MEZI PRŮMĚRNÝM PERSONÁLEM!

EXPANDUJTE POMOCÍ SVÝCH PODŘÍZENÝCH!

DOVEĎTE SVÉ LIDI K VÍTĚZSTVÍ!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek