Bere Váš podřízený více, než Vy?

Zabere to jen 7 min času

6. Nadřízení a podřízení

TAJEMSTVÍ ODMĚŇOVÁNÍ PODŘÍZENÉHO

Tato otázka je jednou z nejdiskutovanějších otázek podnikatelů, kteří jsou se mnou v komunikaci. Myslím, že na otázku odměňování je dávno odpovězeno, bohužel kvalita odpovědí je většinou nevalná. Také si myslím, že diskuse o odměnách pro Vaše pracovníky je ztráta času. Proč? Protože žádný odměňovací systém se nezavděčí všem.

Přesto Vám chci pomoci vyjasnit tento problém. Uvědomuji si, že tímto tématem mohu šlápnout na „kuří oko“ některým jedincům.
První důležitá zpráva je, že funkční pravidla pro spravedlivý a jednoduchý odměňovací systém již existují!!! Další důležitá zpráva je, že každá firma, Vy majitelé, každý z Vás vytváří ten svůj originál, ten, co vyhovuje právě Vám.

Jenže odměňování pracovníků, je velmi choulostivá věc, která se schovává v jejich motivaci. Jsou čtyři typy motivací. Proto není jednoduché nastavit odměny tak, aby opravdu posunuly pracovníky k vyšším výkonům.

Sám jsem motivoval lidi ve firmě financemi, a co jsem s hrůzou zjistil? Výkon pracovníků se zhoršil. Ale to jsem trochu odbočil, o tom snad někdy jindy…

ODMĚŇOVACÍ SYSTÉM JE POUZE VĚC VAŠEHO ROZHODNUTÍ.

Když se podíváme na příklad rodiče, který řekne synovi: „umyj podlahu“, kdo rozhoduje o odměně?

Jediné, co musíte dodržet, je těch pár zákonů, které dělají odměňovací systém spravedlivým. Je to síla, když zjistíte, jak jednoduchá pravidla je třeba dodržet při stanovování systému odměňování ve Vaší firmě. Jedno z těchto pravidel je, že každého pracovníka na všech pozicích lze odměňovat dle výkonu!

Takových pravidel je jen pár a jsou klíčová – bez nich je na tom podnikatel stejně, jako kdyby zabloudil uprostřed tmavé noci v džungli – noční dravci jako „sociální systém“ se probouzí :). Nenechte se sežrat – nastavte perfektní neprůstřelný odměňovací systém!!! Vaše nejistota zmizí navždy! Však co s nejistým velitelem :).


CHCETE ZNÁT ZÁKLADNÍ PRAVIDLA PRO ODMĚŇOVÁNÍ LIDÍ?

NASTAVTE SI SVŮJ FUNKČNÍ ODMĚŇOVACÍ SYSTÉM!

CHCETE MÍT AUTORITU U TĚCH SCHOPNÝCH PRACOVNÍKŮ?

NEBUĎTE AUTORITOU PRO NESCHOPNÉ!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek