Častá fluktuace zaměstnanců?

Zabere to jen 6 min času

6. Nadřízení a podřízení

KDY VYMĚNIT PODŘÍZENÉHO? 2. Část

V minulém díle jsem Vás skoro obvinil, že za chyby svých podřízených můžete Vy, dnes Vám k tomu chci sdělit ještě několik informací.

Nemyslím si, že podnikání je o tom, kdo je vinen, na to máme justici, která mnohdy v tomto oboru také nemá jasno. Obvinění je velmi jednoduché uzavření jakéhokoli problému. Jen mám otázku. Které obvinění vyřešilo problém, že firma nemá dost peněz?

PRACOVNÍK JE NA VÝMĚNU, POKUD ZA NĚJ NADŘÍZENÝ NEVEZME ZODPOVĚDNOST!

Je to opět na nás vedoucích pracovnících – protože vzít, nebo nevzít zodpovědnost je otázka svobodné volby.

Ale pozor je tu jeden fakt – nováček na postu – protože toho chybujícího někdo musí nahradit, a co když vedoucí pracovník nenajde ten pravý ideál! Někdy si může říci, toto je ještě horší a zase vyměňuje. Jsem svědkem, kdy se na jedné pozici ve firmě střídá jeden nováček za druhým. Pak nezbývá než konstatovat „lidi jsou neschopní“. NESOUHLASÍM.

Lidé jsou velmi schopní, ale také velmi líní. Tato vlastnost je nám dána od přírody a u každého je velmi relativní. Asi jste u sebe někdy pozorovali (já u sebe často), že se musíme přemlouvat k některým pro život nezbytným činnostem. Jako dítě jsem nesnášel mytí nádobí – ještěže jsme vymysleli myčky.

Vraťme se k našemu podřízenému. Potenciál lidí ve Vaší firmě je, troufám si říci, mnohem, mnohem vyšší, než Vám Vaši podřízení ukazují! Jenže jak ho odhadnout? Jak zjistit, kam sahají možnosti Vašich pracovníků?

Co se stane, když schopného lenocha nahradíte neschopným snaživcem? Nestane se nic, pouze máte další náklad na vydání inzerce a mnoho práce s dalším výběrovým řízením.

Nemusíte to dělat, pokud víte, jak zjistit, jaký je potenciál vašich podřízených, nebo jak zvýšit jejich potenciál, a na to existují osvědčené nástroje.


CHCETE BÝT DOBRÝM ŠÉFEM, KTERÝ UMÍ DOSTAT ZE SVÝCH PRACOVNÍKŮ MAXIMUM?

CHCETE UMĚT POMOCI SVÝM PODŘÍZENÝM?

STAŇTE SE DOBRÝM KOUČEM SVÝCH LIDÍ?

UŠETŘETE SI ČASTÉ VÝMĚNY LIDÍ A ZMATEK NA POZICÍCH?

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek