Proč máte zaměstnance?

Zabere to jen 4 min času

6. Nadřízení a podřízení

PROČ PRO VÁS LIDÉ PRACUJÍ?

V životě si klademe mnoho otázek, máme mnoho problémů – tak hledáme odpovědi. Existují odpovědi, kterým se vyhýbáme – odpovědi na otázky, jež zůstanou celý život nezodpovězeny, a možná právě tyto odpovědi by nám mohly výrazně změnit život. K čemu nám tedy je odpověď na výše uvedenou otázku?

Na tuto otázku Vám odpovím – když jste si hledali životního partnera, položili jste mu otázku, proč s Vámi chce strávit celý život? K čemu Vám tato odpověď je, možná nevíme, ale mnozí si tuto otázku již položili. Já vám mohu říci, že pro další rozvoj vztahu je tato otázka velmi důležitá!

Neodpovím Vám, proč pro Vás pracují Vaši lidé, to by měli oni. Odpovím Vám pouze, proč lidé pracují pro kohokoli. Člověk má v životě zájem něco dokázat, má zájem zvládnout život co nejlépe a chce to udělat se ctí. Toto je základní uvažování člověka. Vzpomínáte na začátky Vaší kariéry? Nebyly tam nějaké podobné úvahy?

Mnoho lidí tvrdí, že do práce chodí kvůli penězům, mnoho lidí říká, že ostatní chtějí jen výhody. Já když dělám průzkum ve firmách, zjišťuji, že lidé pracují, protože chtějí pracovat!!! Co jiného by v životě dělali?

Zkuste si jeden den lehnout a nic nedělat. Z vlastní zkušenosti vím, že nic horšího není:)

LIDÉ PRO VÁS PRACUJÍ, PROTOŽE PRO NĚ MÁTE PRÁCI!!!

Takto je to jednoduché… Možná se to vysvětlení zdá jako pro prvňáky a já neříkám, že kdyby lidé byli lépe seznámeni s prací již v první třídě, tak by nedošlo v jejich životě k potížím v pracovní oblasti, já jen říkám, že nám některým to mělo být objasněno již dávno.

Jenže když majitel firmy při komunikaci o práci zvolí nesprávnou strategii, jeho ovečky se rozprchnou, stejně jako když pastevec usne při pastvě a přijde vlk:).

Pokud opravdu pochopíte význam této informace, je to jeden z kroků jak lépe pochopit své podřízené. Pokud se chcete dozvědět více o tom, jak si zajistit pracovitý personál, jak dostat z lidí ty nejlepší výkony a jak zajistit, aby si práce vážili, volejte hned, protože někdy je snadnější cesta za úspěchem s dobrými informacemi lehčí a lepší než cesta pokusů a omylů.

CHCETE MÍT LIDI, KTEŘÍ SI VÁŽÍ PRÁCE?

CHCETE MÍT PRACOVNÍKY, KTEŘÍ ZA FIRMU DÝCHAJÍ?

CHCETE SVÝM ZAMĚSTNANCŮM VÍCE VĚŘIT?


VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek