Proč lidé chodí do práce?

Zabere to jen 5 min času

6. Nadřízení a podřízení

ZAMĚSTNANCI MAJÍ SVÉ CÍLE

A mají je opravdu? Jako každý a budete se divit, že mají úplně jinou hodnotu než ty Vaše, jsou vlastně úplně jiné.
Každý člověk na této planetě, až na pár existencí, se chce uplatnit. Každý z nás máme svou hodnotu, každý z nás jsme důležití. Potřebujeme dosahovat úspěchů a cítit podporu z okolí. Naše hodnoty jsou pouze rozdílné. I Vaši lidé chtějí být prospěšní.

Pekař má radost z toho, jak si jeho klienti pochutnávají na chlebu. Zedník se zase rád dívá na lidi, kteří jsou šťastní v domech, které postavil. Uklízečka je spokojená, když se její podlaha leskne, a majitel firmy je rád, když může lidem dát vysoké odměny.

Cíle lidí mají svůj velký význam v jejich řízení. Když manažer neví, jak uřídit svého člověka, tak nezná, co je vlastně jeho cílem. Pomozte jim s jejich cílem a on se Vám odmění!! Dobří pracovníci nechodí do práce jen kvůli penězům.

VÝKONNÝ PRACOVNÍK CHCE DOSAHOVAT SVÝCH CÍLŮ!

Je to snadné, když to pochopí obě strany. Ale znáte mnoho případů, kdy majitel, šéf nebo zaměstnanec selhali? Asi ano, já jsem jich za život potkal mnoho „vlastně i sebe:)“, a dějí se mi v životě a v práci velmi „podivuhodné věci“. Viděli jste pobíhat lidi ve firmách tam a zpět bez účelu, dělající chybu za chybou? Viděli jste manažery řešící potíže, které nebyly absolutně podstatné, a hodiny a hodiny o nich dokázali vyprávět? Ale co se dělo dál s celou společností?

Představte si firmu, ve které si každý plní své povinnosti, každý přispívá k celkovému rozvoji, zvyšuje svou výkonnost a občas řekne „šéfe musím si něco dodělat – přijdu v sobotu“. Takové firmy existují, a pokud jste takových dosáhli, gratuluji!!!

Pro všechny ostatní, tento úspěch má co dočinění s cíli jednotlivců a celé skupiny!!!


CHCETE, ABY LIDEM ZÁLEŽELO NA VAŠÍ FIRMĚ?

CHCETE SE VE SVÝCH PRACOVNÍCÍCH LÉPE VYZNAT?

DĚLEJTE DOBŘE SVOU PRÁCI A NAUČTE SE PRACOVAT S CÍLI JEDNOTLIVCŮ!

 

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek