Jsou Vaši obchodníci disciplinovaní?

Zabere to jen 5 min času

5. Firma a Obchod

OBCHODNÍKOVA DISCIPLÍNA

Teď když víme, že existují přesně stanovená základní pravidla pro obchodníka, která bychom mohli nazývat obchodníkova morálka nebo kodex obchodníka, je tady druhá a velmi zásadní stránka, kterou nelze opomenout při snaze o dosažení úspěchu v obchodování.

Touto druhou stránkou je disciplína – co to je ta disciplína? Fuj to je nějaké ošklivé slovo:)? Ne, jen toto slovo někteří a možná mnozí nemají rádi.

Disciplína má více definic, já pro Vás vybral tu, která se nám sem hodí, je to konání dle nastavené morálky. Možná to vypadá složitě, ale není to nic jednoduššího než jako dodržení toho, co bylo ujednáno.

Asi jste už zažili při přijetí nového člověka situaci, kdy Vám nadšený nováček vše odkýval, každé pravidlo bylo jasné a tento „zelenáč“ vypadal, jako by za Vás položil život – uběhlo pár týdnů a ze všech těch jasných pravidel zbylo velmi málo z toho, co by opravdu dodržel.
Co se stalo? Neměl morálku? Vždyť ji dostal a odsouhlasil... To, co mu chybělo, byla disciplína při dodržování morálky.

Taková maličkost – obchodník pracuje mentálně, tudíž musí být odpočatý a svěží, když odjíždí ke svému klientovi, on ho musí přesvědčit. Představte si obchodníka, který se byl někde „bavit“, přišel ve čtyři ráno a už v osm hodin má schůzku. Je svěží? Taková maličkost jako je disciplína – umět říci ne kamarádům, protože na něm závisí živobytí jeho spolupracovníků?

DISCIPLÍNA OBCHODNÍKA JE V KAŽDÉ SITUACI POUŽÍT SVOU MORÁLKU VE PROSPĚCH OBCHODU!!!

Ať už máte dobrá, nebo špatná pravidla, ať už máte mezi obchodníky zavedenou dobrou, nebo špatnou morálku, vždy je tu ještě tento důležitý moment – moment rozhodnutí obchodníka, zda použije, nebo nepožije morálku v danou chvíli správně.

A věřte, že tento fakt může být ještě zamotanější, protože nejste se svými obchodníky 24 hodin denně. Kdybyste byli, tak byste asi přišli na velmi zajímavé věci. Bohužel úroveň obchodníkovy disciplíny se projevuje až časem. Proto někteří podnikatelé zjišťují až po odchodu svých zaměstnanců, jaké škody byly napáchány.

Existuje způsob, jak dosáhnout disciplíny u obchodníků a nejen u nich. Není to těžké, ale pro Vás majitele firem důležité. Co je těžké, je být disciplinovaný sám. Však kolikrát jste možná sami zažili nebo viděli, že lidé přestali kouřit, začali hubnout nebo cvičit a vydrželo to jen pár dní – věřte další pokus není jednodušší.
Je jediný důvod, proč člověk disciplínu ztrácí. ZJISTĚTE HO!!!

CHCETE DOSÁHNOUT DISCIPLÍNY U SEBE A SVÝCH OBCHODNÍKŮ?


VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek