Přestal obchodník nosit práci?

Zabere to jen 5 min času

5. Firma a Obchod

OBCHODNÍKOVA MORÁLKA

Už jsme si něco o obchodě řekli, pár týdnů jsem Vám psal o obchodování. O něm bych mohl psát ještě MNOHO TÝDNŮ.

Toto vše, co jsem Vám psal, opravdu rozhoduje, zda obchodník je obchodníkem. Je tady ještě další a ten nejdůležitější faktor úspěchu. Je to morálka obchodníka.

Někdo může říci, že morálka je něco, co nám je dané, a má pravdu. Morálku jsme opravdu dostali. Dostali jsme ji a stále ji získáváme, ale jakou má kvalitu.

Co je to morálka? Morálka je složitě definována ve slovníku, a proto jsem tuto definici zkrátil pro Vaše lepší pochopení – morálka jsou pravidla, která jsou dána společností. Pravidla mají jednu nevýhodu: mohou být stanovena tak, že jsou nepoužitelná pro život. Bohužel taková pravidla existují a je jich velmi mnoho, zvláště na poli obchodování. Další potíž je v tom, že my lidé umíme vzít za vlastní i ta pravidla, která jsou naprosto proti logice a dobrému žití, zvláště když jiné po ruce nejsou.

Například: obchodník musí umět mluvit, už jsem toto zmínil v jednom článku o obchodu. To může být pravda a asi do jisté míry je, ale koho z vás baví, když obchodník přijde a mluví a mluví a mluví a mluví, celé dlouhé minuty jenom mluví – nebolela Vás z toho někdy hlava? Takže je na tomto pravidle něco v nepořádku?

V dnešním světě plném informací je schopnost rozlišit, jaká pravidla jsou dobrá, velká výhoda.

Já mám pro Vás jednoduchý tip – jak poznat, zda máte dobrá pravidla pro obchodování, či nikoli.

JEDINÝM ROZHODUJÍCÍM FAKTOREM, KTERÝ URČÍ, ZDA MÁ OBCHODNÍK MORÁLKU V POŘÁDKU JE, ŽE JEHO PRAVIDLA PŘINÁŠÍ FIRMĚ A PŘÍMO JEMU DOSTATEK KLIENTŮ A ROZVOJ, NEBO PŘINÁŠÍ MÉNĚ A MÉNĚ PRÁCE A ÚPADEK FIRMY.

Není nic horšího, než když obchodník tvrdí svému zaměstnavateli, že se přece klientovi nebude vnucovat – to se nehodí, ale hodí se pobírat plat za to, že dělníci v továrně nemají do čeho píchnout?

Existuje soubor vyzkoušených obchodních pravidel, která je velmi snadné dodržovat, a když jsou dobře pochopena, tak otevírají obchodníkovi cestu k úspěchům.

Nenutím Vám je, jen Vám říkám, že Vám je mohu předat, vytrénovat Vás a pomoci je zavést do Vašich firem. Vím, že fungují, protože je sám používám a přináší mi úspěch – proto mám tu odvahu říci, že mám MORÁLKU OBCHODNÍKA v pořádku.

CHCETE ZNÁT SPRÁVNÁ PRAVIDLA PRODEJE!!!

ZJISTĚTE JE, POUŽÍVEJTE JE A STAŇTE SE VELMI SCHOPNÝMI OBCHODNÍKY!!!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek