Stačí Vám, co máte?

Zabere to jen min času

5. Firma a Obchod

OBCHODNÍKOVA ZODPOVĚDNOST

Když řeknu slovo obchodník, hned si vybavím člověka, který ví, co dělá – velmi sebevědomého a přesvědčivého chlapíka, jenž si dokáže získat klienta na svou stranu. Důvěryhodného profesionála, který ví, co je jeho zodpovědnost.

Mnozí z nás si myslíme, že obchodník je člověk, který umí mluvit a doslova ukecat klienta pro uzavření obchodu. Stalo se Vám, že jste při výběru obchodníka kladli důraz právě na tuto vlastnost? Ale koukli jste se někdy na svého obchodníka z pohledu: věřil bych mu, kdyby mi prodával, rozhodl bych se pro něj?

Jednou jsem v jedné firmě zkoušel obchodníkovu schopnost prodávat. Mluvil, mluvil a já z něj cítil obavu – vyloženě strach. Test trval velmi krátce. Kdo by uvěřil ustrašenému obchodníkovi s perfektními znalostmi prodávaného produktu.

Kdybyste šli pralesem a zabloudili a někdo ze skupiny, který by byl strachy skoro bez sebe, řekl „tudy“, rozhodli byste se pro něj, uvěřili byste mu a následovali byste ho?

ZODPOVĚDNOST OBCHODNÍKA JE ZAJISTIT, ABY HO KLIENT NÁSLEDOVAL VE SVÝCH ROZHODNUTÍCH.

Toto je v době, kdy nás média zásobují skandály, hrůzami, kdy lidé žijí skoro v beznaději, velmi těžký úkol! Ne však nemožný!

Pokud hledáte štěstí s lidmi, kteří často používají „co když to nemá cenu, to nevyjde atd…“, nenaleznete ho. Co ale naleznete, jsou účty za telefon, pohonné hmoty a jiné „nutné náklady“, které musí obchodník vynaložit pro svou existenci ve firmě.

Kdokoli z Vás, koho nebaví dívat se, jak finance odtékají z Vaší firmy, pro Vás mám dobrou zprávu. Zodpovědnost můžete obchodníkovi dát, pokud ji máte sami. Zodpovědnost můžete získat, pokud jste ji ztratili, a pak ji sami předávat.

Zodpovědnost není nic složitého a ta obchodníkova už vůbec ne! Co má říkat takový majitel firmy – zmítaný zákony, předpisy a jinými překážkami. Obchodník může být zodpovědný!!!

CHCETE MÍT MNOHO KLIENTŮ?

ZAJISTĚTE SI ZODPOVĚDNÝ OBCHODNÍ TÝM!

ZJISTĚTE, CO BRÁNÍ VAŠIM OBCHODNÍKŮM I VÁM V ZODPOVĚDNOSTI!!!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek