Připadá Vám obchodování složité?

Zabere to jen 6 min času

5. Firma a Obchod

OBCHODNÍKOVA JEDNODUCHOST

Obchodník je velmi, velmi důležitá osoba a jak to tak bývá, to co je důležité, začne být brzy složité. Souhlasíte s tím?

Dobře. K čemu je to dobré, být důležitým člověkem, ale mít tak trochu komplikovaný život?

Když jeden obchodník začínal, měl několik kontaktů, o které se staral, kterým dával péči, a měl to tak nějak jednoduché, měl přehled!!!
Jak začalo přibývat komunikací, nových a nových kontaktů, objevily se první střípky, které začaly nařezávat vybudované vztahy mezi obchodníkem a jeho okolím. A obchodník se smířil s tím, že toho má hodně (musí řešit své komplikace), že je důležitou osobou, a proto už není povinen dále se starat o všechny své kontakty a poté se stal nespolehlivým. Ztratil svůj nadhled, přišel o jednoduchost. A co bylo dál, si můžete domyslet – většinou mu zbyly vzpomínky na jeho minulé úspěchy.

V jednoduchosti je krása a to je pravda – a není to jen krása, ale i efektivita. Někdo si může říci, „to je snad jasné“, ale proč má tedy „máslo na hlavě“ a s některými lidmi se již nebaví!!! Jiný zase říká „v dnešním světě to jinak nejde, když je okolí složité, i já to musím mít složité“, dobře, musí mít – když ho to baví.

PRAVDA JE, ŽE OBCHOD SE MŮŽE STÁT SLOŽITÝM, ALE POUZE DO TÉ MÍRY, DO KTERÉ DO DOPUSTÍME.

Jednoduchost máme rádi všichni, a pokud se obchodník prezentuje svou jednoduchostí, (nemyslím tím hloupost, to je jiná definice slova jednoduchost) jak asi na něj potenciální klient kouká? Má větší možnost uzavřít obchod?

OBCHODNÍKOVA JEDNODUCHOST PŘITAHUJE POZORNOST POTENCIÁLNÍCH KLIENTŮ!!!

Ten, kdo si toto nemyslí, tomu to nesděluji a respektuji jeho pravdu, ale když se podíváte do svého života – co složitého a komplikovaného máte rádi?

Ve chvíli, kdy se stal obchod pro Vás nebo pro Vašeho obchodníka komplikovaný – to je začátek naprosto zbytečného úpadku a ztrát.

Jak docílit jednoduchosti a nadhledu v obchodě? Jednoduše, když budete znát základy obchodování a pouze jeden základní princip, na kterém je obchod založen – můžete dosáhnout jednoduchosti v obchodování. Existuje pouze jeden princip, který odbourává všechny komplikace.

CHCETE ZVLÁDAT SVŮJ OBCHOD BEZ KOMPLIKACÍ?

UDĚLEJTE SVÉ OBCHODOVÁNÍ JEDNODUCHÉ!

BUĎTE SVÝM PODŘÍZENÝM PŘÍKLADEM!


VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek