Hrajete při obchodování dobrou hru?

Zabere to jen 5 min času

5. Firma a Obchod

OBCHODNÍKOVA HRA

Když jsme byli děti, hráli jsme si; někteří s autíčky, jiní s balonem nebo s nářadím – dnes jako dospělí řídíme kamiony, jsme fotbalisté anebo údržbáři…

Když jsme byli děti, dokázaly jsme svým rodičům i  celému svému okolí prodat jakoukoli myšlenku. Vzpomínáte? Neohroženě jsme šli s každým svým požadavkem do akce, i když jsme před tím byli několikrát zahnáni se slovy „ne, už jsem ti to několikrát říkal, že ne“. Tenkrát jsme hráli hru!

Co tenkrát rozhodovalo o našem úspěchu, o prosazení našich myšlenek? Bylo to tím, že jsme měli přesně naučené postupy a teorie, které jsme někde slyšeli? Znali jsme „psychologické typy lidí“ a podle toho, že dali nohy křížem, hned jsme věděli jak na ně? Slevovali jsme ze svých požadavků? Čekali jsme, až opadne krize? Ne – ne – ne, tyto důvody to opravdu nebyly!!!

Jediný důvod je, že jsme přestali hrát hry. Různé poučky, postupy, teorie a mnoho a mnoho informací, které díky tomu, že nám byly řečeny a my už nevíme jak dál a chytneme se každé šance, tak my jsme je přijali! Uvěřili jsme všem možným informacím a ani jsme si nevšimli, že mnohé si protiřečí!

A tak nám na poli obchodu a obchodování vznikl trochu zmatek, který pokud neuklidíme, bude obchod náhodou v rukách politiků, krize, chuť a nechuť koupit… jen nebude v našich rukách a my budeme v obchodě čím dál tím vážnější (myslím tím, že se pro nás obchod stane těžkým a složitým).

Pokud chcete, aby bylo obchodování snadné a vedlo firmu k prosperitě, tak je třeba pořádně pochopit toto:

OBCHODNÍK, KTERÝ SI PŘI OBCHODOVÁNÍ NEPŘESTÁVÁ HRÁT, VE SVÉ HŘE VŽDY VÍTĚZÍ!!!

To je asi jasné, ale jak toho dosáhnout? Jednoduše – začněte si prostě zase hrát – začněte se mnou komunikovat a zjistěte, proč jste si přestali hrát. Když toto zjistíte, sami zakusíte, že ta nejjednodušší pravidla fungují, a když si je natrénujete, může se pro Vás obchod zase stát hrou a Vašich klientů bude přibývat.

CO VÁS ZASTAVILO NA CESTĚ ZA OBCHODNÍM ÚSPĚCHEM?

NATRÉNUJTE NĚKOLIK ZÁKLADNÍCH PRAVIDEL OBCHODU!!!

ZAČNĚTE HRÁT SVOU HRU!!!

 

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek