Už vás nebaví obchodovat?

Zabere to jen 5 min času

5. Firma a Obchod

OBCHODNÍ ZDATNOST

Svůj dnešní příspěvek věnuji opět prohrám, ale trochu z jiného pohledu. Tento pohled má co činit s tím, proč vlastně obchodník prohrál a hlavně proč prohrává dál?

Vlastně neprohrává jen on – prohrává celá společnost v čele s jejím majitelem. Jak to že si toho už tak dlouho nikdo nevšiml, že hra, kterou společnost hraje, už není v jejích rukách?

Co udělá sportovec, který prohrál? Jednoduše si řekne „prohrál jsem a další hru vyhraji“. Toto ale není vše – sedne si a podívá se, co udělal, že mu to nepřineslo úspěch. A když zjistí, že nedokázal uběhat soupeře v dlouhém zápase, protáhne si každý trénink o 30 minut. Zvýší tak svoji zdatnost.

Co je to zdatnost? Zdatnost je definována jako způsobilost se uplatnit (je to ten, kdo ze sebe hodně vydá). A co je to hodně? To může být relativní pro každého, ale co je pro nás všechny stejné – je to vždy o kousek víc, než před tím!!!

Vydal ze sebe obchodník vše, co jen bylo možné, když říká: „ten náš potenciální zákazník je moula, že si to od nás nechce koupit“? Nevydal a asi nevydá, on už to má vyřešeno – může za to moula.

Podnikatelé, obchod to je mentální hra, hra, která v sobě skrývá znalost lidského myšlení, znalost člověka jako takového, je to nekonečná hra – v této hře nelze prohrát, tato hra se dá pouze vzdát!!!

OBCHODNÍ ZDATNOSTÍ JE VYDAT ZE SEBE O NĚCO VÍC NEŽ MAXIMUM, ZA ÚČELEM NALEZENÍ CESTY, KTERÁ VEDE K UZAVŘENÍ OBCHODU A NÁSLEDNÉMU PROSPĚCHU OBOU STRAN.

Zdatný obchodník ze sebe vydá vše, a když mu to zrovna nevyjde, zjistí, co to přesně způsobilo, prostě to pravé „nejde to“ najde, odstraní a natrénuje, a pak znovu jde a vydá ze sebe vše!!! Můžete mi říci, toto je hrozně obecné – možná, ale bez této zdatnosti je obchodník pouze položkou na Vašem výplatním seznamu.

Existují obecné i speciální tréninky, existují obecné i speciální poučky, vše se dá naučit – vždyť létáme na Měsíc. Tak proč nemohu prodat „pytlík hašlerek“, protože mi chybí tento základ – obchodní zdatnost.

CHCETE VĚDĚT, JAK ZE SEBE VYDAT VŠE?

CHCETE ZJISTIT, KOLIK TOHO ZE SEBE VYDÁVÁTE OPRAVDU A KOLIK TOHO JEŠTĚ VE VÁS OPRAVDU JE?

CHCETE DOSTAT MAXIMUM ZE SVÝCH OBCHODNÍKŮ?


VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek