Zrušili vám zakázku?

Zabere to jen 5 min času

5. Firma a Obchod

OBCHODNÍK A PROHRA

To je přece negativní téma a já mám cíl vám zvedat náladu!!!
Jak to, že tedy píši o negativních věcech?
Ne, já nechci porušit svůj slib a svůj záměr pomoci Vám, ale prohra je velmi důležitou součástí obchodu.

Proč je důležitá? Stalo se Vám, že jste viděli obchodníka nastupovat na pozici s takovou energií, že by ho mohl e-on zaměstnat místo jaderného reaktoru, a za krátký čas tento člověk plný energie zvadl a nakonec s nadávkami na celý svět a obchodnické řemeslo s velkou energií (možná poslední) utekl, kdo ví kam? Proč? Protože prohrál víckrát, než unesl!!!

Podívejte se na sportovce – tenista, který prohrává jeden zápas za druhým, jakou má chuť do další hry?

PROHRA JE ZÁKLADNÍM DŮVODEM ÚTĚKŮ OBCHODNÍKŮ ZE SVÝCH POZIC.

Proč Vám toto píši? Proto, abyste to věděli!! Když známe příčinu potíží čehokoli (nejen obchodníka), můžeme velmi snadno najít řešení.

Pokud nenajdeme řešení, obchodník prostě nebude prodávat. Můžete toto risknout? Pokud nebudete znát příčinu, jak chcete najít řešení, a dále, jak chcete řídit své lidi k úspěchu?

Viděl jsem mnoho vystrašených obličejů, které byly plné proher a selhání a tito lidé jistě byli talentovaní, alespoň trochu, protože moc chtěli být obchodníky – prostě neuspěli – prohráli.

Můžete mi říci, že tady je třeba být velmi trpělivý a nechat obchodníky pořádně se zaučit na pozici, proto musí dostat příspěvky, než to zvládnou – praxe je většinou taková, že jim nebudou prohry za příspěvky vadit. Ale to je neúčinné!

Dalším řešením je, že se musí naučit prohrávat – co to ale znamená „naučit se prohrávat“? To není „hahaha, já jsem zase prohrál, to nevadí, nějak to šéfovi vysvětlím, snad to příští měsíc dopadne dobře“ (panečku to je optimismus). Takový optimista bez výsledků, to je výborný vysavač peněz.

Jediný a velmi jednoduchý způsob jak zvládat prohry, je nástrojem každého úspěšného obchodníka a hlavně obchodních šéfů, bez něj je obchod tak těžký, jak si můžete jen představit.

CHCETE MÍT STABILNÍ A LOAJÁLNÍ OBCHODNÍ ÚSEK?

NAUČTE SE, JAK ZVLÁDAT PROHRY U SEBE A SVÝCH PODŘÍZENÝCH!

ZJISTĚTE, CO JE NA KAŽDÉ PROHŘE NEJDŮLEŽITĚJŠÍ?

STAŇTE SE ÚSPĚŠNÝMI OBCHODNÍKY.

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek