Co dělá firmu nefunkční?

Zabere to jen 6 min času

5. Firma a Obchod

CO ZPŮSOBUJE NEFUNKČNOST FIRMY?

Představte si, že jedete v autě a začne to v motoru dělat takové TY divné zvuky. Co si v té chvíli řeknete?
Já začnu mít u žaludku takový divný pocit, řeknu si „co to může být“, můj pocit v žaludku mi říká, že vlastně vůbec nevím, co to může být. A to je to nejhorší – já to přesně nevím. Proto zajedu do servisu. Co se tam dozvím? Nic nového – je to opotřebované „cosi“, čemu vůbec nerozumím. A proč mne překvapilo toto „cosi“ uprostřed vánice na D1, když jsem jel uzavřít ten nejdůležitější obchod života, kde jsem musel být včas? Mechanik mi na toto také odpověděl, pane kdybyste správně udržoval své auto, tak se Vám to nemůže stát.

Z toho vyplývá jediné:

NEFUNKČNOST FIRMY ZPŮSOBUJE NESPRÁVNÁ ÚDRŽBA!!!

Co to je ta údržba? Je to takový speciální postup, který udržuje věci v dobrém stavu. Což vlastně znamená, že věci (nástroje, přístroje, zařízení, vztahy, komunikace atd) jsou v takovém stavu, kdy mohou splňovat účel, proč existují.

Asi jste již zažili, že jste něco vlastnili a to se Vám jaksi začalo rozpadat pod rukama. A někdy to již bylo v takovém stavu, že nejlepší řešení byla likvidace té věci.

Kdo z nás chce, aby naše díla, firmy, manželství, majetky, přátelství zanikly? Kdo to chce? 
Ten, kdo nezná kouzlo jednoduché a efektivní údržby své firmy, se nadře jako člověk, který nikdy neudržoval komíny a rozhodl se za kominíka ušetřit. Je to dřina, je to nebezpečné a hlavně Vám to sebere spoustu času s malým efektem a asi se možná i ušpiníte.

SPRÁVNĚ UDRŽOVAT FIRMU JE MNOHEM SNAZŠÍ NEŽ JI STÁLE OPRAVOVAT!!!

Kdo chcete stále opravovat – tak dobře – hodně štěstí. Kdo chcete udržovat, tak jsem tu, abych s Vámi napravil to, co není v pořádku. Pak zjistíte, jak snadná je údržba, a nebudete muset mrznout na D1, když to nejméně čekáte.

MĚJTE FUNGUJÍCÍ FIRMU!!!

ZJISTĚTE, JAK UDRŽET FIRMU V DOBRÉM STAVU!!!

NASTOLTE VE SVÉ FIRMĚ POŘÁDEK!!!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek