Rozčilujete se v práci?

Zabere to jen 6 min času

5. Firma a Obchod

CO ZPŮSOBUJE, KDYŽ FIRMA NEFUNGUJE?

Ihned po napsání minulého článku jsem si vybavil důležitou skutečnost.
Když víme, co to je funkčnost, tak teď je třeba si říci, co je opak – nefunkčnost.

Podívejte se kolem sebe, vidíme přece mnoho společností, institucí nebo zařízení, která nefungují. Tato nefunkčnost způsobuje to, že daná věc postrádá svůj účel. To znamená, že neslouží tomu, proč vznikla, nepomáhá tak, jak by pomáhat měla. Souhlasíte?

Když nefunguje dobře firemní organizace, tak klienti mohou očekávat, že jejich zboží bude mít nějaké to zpoždění, stejně jako autobus, kterému nebude úplně fungovat spojka, a proto nedodrží jízdní řád. Jaký je další vliv nefunkčnosti? Podívejte se na zastávku plnou čekajících promrzlých lidí, kteří věřili, že přijedou včas do práce.

NEFUNKČNOST ZPŮSOBUJE ROZČÍLENÍ.

Vzpomínáte, když Vám Váš obchodník řekl, že zakázka nebude? Kdo zůstal klidný při myšlence, že desítky pracovníků nebudou mít do čeho píchnout a rezervy padnou na výplaty?

Nefunkčnost rozčiluje všechny, majitele, šéfy, pracovníky a hlavně klienty, dokonce i doma je nefunkčnost cítit!!!

Jenže kdo je za nefungující firmu zodpovědný, kdo je zodpovědný za ten nepořádek? „Většinou, krize, vláda, mlha venku atd“. Nemyslím si, že mlha může za to, že obchodník je odměněn za to, že špatně domluvil zakázku!

Je těžké si přiznat, že něco, co „já vlastním“, je nefunkční, že něco, co „já léta vytvářím“, ostatní rozčiluje a „mne také“. Píši Vám tato slova, protože Vás chci přimět k tomu, abyste se podívali na své podnikání a řekli si:

FUNGUJE MI TO PODNIKÁNÍ OPRAVDU TAK, JAK JÁ CHCI?
PRO TENTO STAV JSEM ZAČAL PODNIKAT?

Pokud bude Vaše odpověď ano, tak Vám gratuluji, napište mi a pochlubte se. Pokud ne, tak se sami sebe zeptejte, kdo to „kruci“, může změnit?

Jsem připraven jít s Vámi do nepopulárních změn, jít do takových změn, které Vám zajistí budoucnost a prosperitu. Je to dlouhá cesta a není úplně pro každého, je pouze pro ty, kteří vědí, že něco není v pořádku, pro ty, kteří si Váží každé minuty svého života!

MĚJTE FUNGUJÍCÍ FIRMU!!

ZAVEĎTE VŠECH 21 FUNKCÍ DO SVÉHO PODNIKÁNÍ!!!

NASTOLTE VE SVÉ FIRMĚ POŘÁDEK!!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek