Jste sociální a hodný šéf?

Zabere to jen 5 min času

4. Geniální Šéf

GENIÁLNÍ ŠÉF UMÍ POUŽÍVAT TLAK

Víte, kolikrát v životě jsem roztlačoval auto, a víte, jaká to byla fuška? A co vy? Ve firmách jsem mnohokrát viděl, jak šéf roztlačuje zaměstnance a oni chvíli jedou a potom dojíždějí a potom je šéf musí vyhodit, protože se zastavili. To nejde moc na rozum, když roztlačím auto, tak přece potom jede – je ale pravda, že někdo musí „šlapat na plyn“ – prostě tlačí na motor, aby se točil. Je tady ještě další skutečnost, musíte mít natankováno, ale na to se podíváme příště.

Co je to vlastně ten tlak? Tlak je naléhání z pozice moci, z pozice nadřízeného. Má ještě jiné definice. Ale těmi se dnes nebudeme zabývat, ty nejsou vhodné pro šéfa.
Takže tlak je něco, co musíme vyvinout s určitým úsilím, aby se věci hnuly. Jsme od přírody líní tvorové, rádi si věci zjednodušujeme a používáme zkratky. Šéfův úkol je, aby lidé dosáhli takového výkonu, jaký je potřebný k dosažení žádaného výsledku.

Nechte pracovníky bez potřebného tlaku a můžete zjistit, že jediný, kdo opravdu tlačí, jste Vy, ale bohužel pouze na sebe.
Auto taky nepojede šedesátkou v hodině, když nevytvoříte potřebný tlak.

GENIÁLNÍ ŠÉF VYTVÁŘÍ TLAK, PROTOŽE NECHCE BÝT V CÍLI SÁM A PŘEPRACOVANÝ.

Šéf, který nedokáže čelit různým reakcím a správně je zvládat, dostane nakonec firmu plnou povalečů a příživníků, kteří budou svými potřebami tlačit na něj!!!

Pokud se někdo z nás vyhýbá tlaku, tak se prostě nakonec stane utlačeným. Ale proč jsme někdy takoví, proč nedokážeme jít do konfliktů, proč nehájíme své zájmy a nevytvoříme tlak? Co nám brání v tom, abychom hájili své zájmy a zájmy firmy proti lenosti a neochotě svých podřízených? Byli jsme takoví vždy? O kolik času přicházíme?

Vím, jak z každého udělat silného šéfa, co umí tlačit tak, jak je zrovna třeba. My tu schopnost máme, jen ji někteří už dávno nepoužíváme.

Obnovte si tuto svou schopnost a zjistěte, proč o ni přicházíte, pak už se nikdy nemůžete vrátit zpět do té nepříjemné pozice, kdy děláte za ostatní a nic z toho nemáte!!!

CHCETE SE NAUČIT VYVÍJET SPRÁVNÝ TLAK?

CHCETE, ABY MĚLI LIDÉ VYŠŠÍ VÝKONY?

NECHCETE SE PŘEDŘÍT?

ODHALTE, CO JE PŘÍČINOU VAŠÍ NESCHOPNOSTI PROSADIT SVÉ ZÁJMY!!

ZÍSKEJTE TROCHU ČASU PRO SEBE!

VOLEJTE JEŠTĚ DNES!!!

Držte se!

Josef Orálek