Ono se to nějak udělá...

Zabere to jen 3 min času

2. Úspěch

PŘESNOST


Představitelem přesnosti jsou „švýcarské hodinky“. Jenže já nejsem hodinář, tak o přesnosti přemýšlím trochu jinak.

Co je na přesnosti tak důležitého a proč je na míře přesnosti úspěch tak závislý? Přesnost definujeme jako provedení akce správně a spolehlivě. Někdo si může pomyslet, že je nemožné provádět věci vždy správně a spolehlivě. Jenže který klient by se na Vás nechtěl spolehnout?

Když se podíváme na taxikáře, který každý den vozí pasažéry na letiště. Tento taxikář vždy provede správnou akci, když veze svého klienta na letiště – tento klient se může spolehnout, že odletí, a taky odletí.

Jiný taxikář neprovádí přesné akce (zapomene si nařídit budík a zaspí), tato nepřesnost v jeho konání způsobí, že jeho klient na letiště přijíždí pozdě a letadlo letí bez něj. Jediný, kdo „letí“, je taxikář, a to na hodinu. Na společnost i na taxikáře není spoleh, a proto přichází o klienty.

Podobný příklad si můžete představit na u Vaší činnosti nebo činnosti Vašich podřízených.

ÚSPĚCH I VAŠE JMÉNO JE ZÁVISLÉ NA PŘESNOSTI.

Kdo chce s amatérským a lajdáckým postojem k práci udělat díru do světa – ten má pouze plný koš reklamací a prázdné konto. Pokud chcete nepřesnost tolerovat, je to Vaše věc – jen se potom nedivte, až Vám klient sdělí, že Vaše služby nebo výrobky již nepotřebuje.

Je snadné dát do svých činností přesnost a zvítězit ve hře zvané „podnikání“.

Pro Vás, kdo se nechcete spokojit se současným stavem a záleží Vám na jméně firmy a jméně svém, mám jednoduché nástroje, které Vám chci předat.

CHCETE SE STÁT SPOLEHLIVÝM PRO SVÉ OKOLÍ?

ZAVOLEJTE MI HNED A JÁ VÁM POMOHU.

Držím Vám palce!


Josef Orálek