Podnikejte Vy!!!

Zabere to jen 7 min času

16. Podnikání

PODNIKEJTE…

Na této planetě není člověk, který spadl jako učený z nebe. Najdou se však tací, kteří se tak chovají. Tím chci říci, těch „jako já:)“, kteří by radili a radili a radili, je dost. Těch, co hodnotí své okolí a sami se zdráhají jakéhokoli zlepšení, se taky pár najde. A někteří jsou na tom tak, že jsou dokonce zaměřeni na každý krok lidí ve svém okolí se slovy na jazyku „co to děláš!, já bych to dělal jinak“, a když jim řeknete „tak pojď to dělat jinak“, dojde k neuvěřitelné reakci… Prostě nepůjdou.

Možná to znáte, když pro své okolí vytvoříte nějakou tu zábavu, tak se najdou lidé, kteří říkají „já to říkal, že to tady bude stát za…“, nebo „že jsem sem chodil, kdybych to organizoval já, to by bylo jiný kafe“.

Dobrá rada nad zlato, zdravé hodnocení může také přijít vhod. Ale vlastní zdravý úsudek a vytrvání si na svém, to je možné řešení za všechny peníze světa. Vaše cíle, postupy, strategie jsou Vaše, názory druhých jsou také hodnotné, ale pro autory, co je vytvořili. Tyto názory mnohdy sledují jejich záměry a tyto záměry se nemusí vždy shodovat s těmi Vašimi.

Váš nadhled a celkový společenský postoj se opírá o potřebu přežít pro celou firmu. Když chcete cokoli v životě dosáhnout, třeba vylézt kopec, je třeba počítat s nějakým tím nadměrným úsilím a takové opatření nemusí být vždy populární, zvláště pro ty, kteří jsou zvyklí sedět doma v křesle u televize.

PODNIKEJTE, I KDYŽ VÁM OKOLÍ ŘÍKÁ OPAK!

Každý můžeme klopýtnout, a jak byste se bez klopýtnutí chtěli zlepšit? Vždy bude kolem někdo „chytrý“, kdo si Vás vezme do úst – nevšímejte si těchto „radílků“ a běžte dál, oni nebudou mít nikdy dost odvahy vzít zodpovědnost do svých rukou, a tak chtějí použít ty Vaše. A to nemluvím o tom, že by mohli někdy připustit, že udělali chybu!

Který člověk toužící uspět zvítězil bez nepopulárních opatření? A kteří chroničtí poraženci pochopili, že vítězit mohou právě s Vámi a s nepopulárními opatřeními? Ale je tu jedno řešení. Řešení, které může pomoci Vám i Vašim lidem. Podnikání s lidmi, kterým dokážete, že vítězství skupiny je i jejich vítězství, je nakonec úspěšné. Ale, a to je neměnné, každému vítězství předcházejí překážky a nepopulární opatření – s tím nic nenadělám:).

Co však udělat mohu? Mohu Vás natrénovat tak, abyste z Vašich lidí udělali vítěze.

Podnikejte, buďte ve svém konání trpěliví a neústupní a nezaprodávejte se zdánlivě snadným zkratkám, které by mohli za „určitých okolností“ vést k cíli. Víte, že ten nejlínější se nejvíce nadře… něco na tom bude.

Vy jediní víte, jak se nejlépe a nejbezpečněji dostat k Vašemu cíli – TAK BĚŽTE!


CHCETE UMĚT PODNIKAT?

CHCETE BÝT VZOREM PRO OSTATNÍ?

CHCETE BÝT SILNÍ V DOSAHOVÁNÍ SVÝCH CÍLŮ?

STAŇTE SE ÚSPĚŠNÝMI PODNIKATELI!!!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek