Simona Částková

24.2.2024

REFERENCE PRO LITECOM

Během krátkodobé spolupráce, která započala v roce 2018 a rázných kroků, které trvaly poměrně dlouhou dobu, jsme díky Litecomu a Pepovi Orálkovi dosáhli velkých úspěchů a překonali hodně nepříjemných situací. Na začátku spolupráce jsme měli 3 konzultace, na 4. jsme již neměli peníze.

Přesto, s odstupem mnoha let hodnotím, jak byla tato setkání přínosná.

Například: v roce 2018 jsme měli roční obrat okol 20 milionů, v roce 2023 se obrat vyšplhal na cca 80 milionů a dvě fungující firmy. Zisk za rok 2024 se očekává něco okolo 8 milionů.

Máme splacené veškeré závazky, které byly v řádech milionů.
Vlastníme 7 provozoven, které jsou plně zrekonstruované a jsou výdělečné. Dokázali jsme pouze z vlastních zdrojů investovat cca 8 milionů za poslední fiskální rok zpět do firemní struktury.
Místo 20 zaměstnanců jich máme aktuálně 47 na HPP a kvalitní „dohodáře“, kteří nám vykrývají dovolené a nemoci tak, aby naši zaměstnanci měli čas na rekonvalescenci a zákazník přitom nepocítil výpadek zboží nebo služby.
Já, jako majitelka i žena, mám srovnané morální hodnoty, věřím si a jsem sebevědomá. A co ještě nemám vyladěné, dokáži pojmenovat a postupně na tom pracovat. Nikoliv na úkor vlastního zdraví, jak tomu bylo v minulosti.

Za toto vše bych chtěla Pepovi poděkovat. Jsou to ale „jen čísla“, i když podstatná a měnící celý náš život. Troufám si to tvrdit také proto, že to bylo 8 let, co jsem měla diagnostikován nádor mozkového kmene, a to mi věřte, že se Vám přemění hodnoty!

Tímto dopisem bych chtěla spíše dát velký obdiv Pepovi Orálkovi za to, jakou šíří znalostí oplývá a v kolika oblastech, nejenom v té podnikatelské rovině, dokáže erudovaně(zkušeně) poradit. Jako by Vám viděl až do žaludku :).

Naše situace v minulosti byla dost nepříjemná, já jako žena jsem jí vnímala až jako zoufalou. Spousta faktur po splatnosti, závazky vůči státu a v neposlední řadě jsme bydleli v domě, který nebyl náš. Ten nám nyní říká pane a nemáme na něm ani hypotéku, což je moc příjemné v čase, kdy do našeho podnikání vstoupil ještě i Covid, bych něčemu takovému nikdy nevěřila!
Shrnula bych to do jedné věty:

Kdyby do našeho života nevstoupil Pepa, tak bychom zkrachovali a vzhledem k tomu,
že jsme měli firmu na fyzickou osobu, dluhy bychom spláceli až do konce života s tím, že bychom byli na dlažbě…“

Pepo a celý Litecome, ze srdce díky!

Dne 15.2.2024 ve Žďáře nad Sázavou

Simona Částková

Majitelka společnosti P-Cafe s.r.o.
Kavárna, cukrárna a pekárna.

nám. Republiky 72/4,
Žďár nad Sázavou
591 01

733 534 421
info@pcafe.cz
www.pcafe.cz