Martin Smrž

29.1.2024

Zabere to jen 3 min času

POMOCI A RAD SI VELMI VÁŽÍM I PO 10 LETECH!

Celý svůj podnikatelský život dělám v oboru elektro. Je mi 58 let, spolu s manželkou máme 6 zaměstnanců a působíme v Brně a JMK. Mé jméno je Martin Smrž a vlastním firmu FSC Elektro s.r.o. 

Litecom mě kontaktoval již na jaře roku 2011, já je slušně odmítl s tím, že můžeme zůstat v kontaktu. Po 2 letech, kdy jsem občas kouknul na jejich emaily, jsem si vyplnil test. Nebylo to ze zvědavosti. Bylo to z toho důvodu, že jsme byli, slušně řečeno, zaseknuti ve svém podnikání.  

Zaseknuti jsme byli já i firma. Byl jsem ve stavu, kterému se říká „před vyhořením“. Byl jsem bezradný, unavený a chtěl jsem se na vše vykašlat. Zdravotně jsem byl na pokraji zhroucení, stav firmy byl neutěšený. Když se zase zpětně ohlédnu, tak to byl, pro mne v danou chvíli, bezvýchodný chaos. Ve firmě byla špatná organizace a nevěděl jsem proč.

Celá akce a pomoc proběhla velmi rychle, intenzivně, efektivně a přátelsky. Už po 2 měsících začaly být vidět výsledky. Pepa mě postavil na správné a přímé koleje, nebyl jsem roztříštěn a byl jsem nasměrován. Hodně jsem se zklidnil, začal jsem jinak přemýšlet a získal jsem opět důvěru v sebe samého, víru že jsem schopen to zvládnout. 

Držel jsem se toho, co mi Pepa řekl a zafungovalo to. I po 10 letech se občas vracím ke svým zápiskům, připomenu si je, pousměju se nad nimi, zakroutím hlavou, že je to přeci jasné, jak jsem mohl být tak slepý, a používám je.  Po celých uplynulých 10 let bylo několik situací, kdy jsem se zastavil nad nějakou otázkou a řekl si „Co by mi na to asi řekl Pepa? Jaké bych navrhnul řešení, kdyby tady se mnou teď seděl? Jaké principy si musím uvědomit?" A ono to zafungovalo. Rázem jsem měl jasno.  

Pepa do mě nalil novou šťávu. Podnikání a práce mě začaly bavit, chaos opadl. Jsem klidný. Mně i manželce se hodně ulevilo. 

Po těch 10 letech si velmi vážím toho, že se našel někdo, kdo mi poradil a byl ochotný vlézt do mých sr*ček za mnou a vytáhnout mě z nich. Pepův klid, nadhled a rychlost zároveň jsou atributy opravdu obdivuhodné.

Děkujeme mu s manželkou oba za skutečnou pomoc ve chvíli, kdy už v to člověk pomalu ani nevěří a opravdu si velice vážím toho, že byl ochotný do toho jít.

Díky Pepo!

 

V Bílovicích nad Svitavou dne 28. 12. 2023

Martin Smrž

FSC Elektro s.r.o.
777 346 459
msmrz@fscelektro.cz
www.fscelektro.cz