Jaroslav Dostál

29.1.2024

Zabere to jen 3 min času

DÍKY ZÁKLADŮM PODNIKÁNÍ, DOBRÉMU PLÁNOVÁNÍ A DOBRÉ KONTROLE JSME ZVÝŠILI OBRAT O NĚKOLIK DESÍTEK PROCENT

Pomoc od Litecomu jsem využil v létě roku 2014. Po 9 letech, v roce 2023, jsem absolvoval i komunikační trénink. Každá akce mi pomohla v určitém směru, a i díky nim jsem tam, kde jsem.

Jsem spolumajitelem firmy Termi s.r.o. z Varnsdorfu, jmenuji se Jaroslav Dostál a moje firma se zabývá různými oblastmi ve stavebnictví. Provádíme veškeré stavební práce, vodo-topo-plyn, řešíme vše, co se týče vody a tepla, a také se zabýváme stavbou a provozem kotelen. Ve firmě máme cca 25 řadových zaměstnanců a v sezoně se blížíme ke 100. Co si budeme... málo lidí to není .

Co se týče Litecomu, ten mi zavolal v létě 2014 a kývnul jsem na úvodní schůzku, a na ní jsem se rozhodl to zkusit. Nic moc jsem od toho nečekal, spíš mě to zajímalo, byl jsem zvědavý. Sám jsem chtěl něco zlepšit – ozvali se docela ve chvíli, kdy to přišlo vhod. Ne, že bych nějak krachoval, nebo nefungoval, spíše to bylo takové chaotické, něco se vydělávalo, ale bylo to takové plácání se…

Když se podívám zpětně na sebe – byl jsem nespokojený. Věnoval jsem tomu dost času s malým efektem, vztahy s kolegy nebyly ideální a ty peníze nebyly ve výsledku vidět.

Pepa přijel na jeden den, byl ochotný přijet o víkendu, a i když jsem moc neočekával, byl jsem mile překvapen jeho pragmatičností, (užitečností ku prospěchu mému) či věcností, přímočarostí, upřímností a v neposlední řadě jeho profesionalitou. Jinými slovy šel k věci, nebyly to nějaké bláboly a mělo to svoji logiku – hlavu a patu.

Vysvětlil mi nejzákladnější základy podnikání, a to, jak plánovat, kontrolovat, a jak požadovat po svých lidech splnění jejich úkolů. Ukázal mi směr, kterým se v podnikání vydat, na co se zaměřit a prostě mi otevřel oči.

S nadsázkou se dá říct, že díky 1 dni, po kterém jsem začal dělat věci jinak + díky komunikačnímu tréninku, se náš obrat více než ztrojnásobil.

Co se týče mé osoby – jsem klidnější a nejsem ve stresu.

Pro Vás, majitele firem, mám radu: běžte svojí cestou a neposlouchejte své okolí, které Vám říká, že to nejde a líp už bylo, mějte svoji hlavu.

Díky Litecomu a Pepovi.

Jarda.

Ve Varnsdorfu dne 27. prosince 2023

Jaroslav Dostál

TERMI s.r.o.
777 118 001
dostal@termi.cz
www.termi.cz