Bc. Adam Boušek

26.7.2023

MÉ PODNIKÁNÍ BYLO TĚŽKOPÁDNÉ, DNES JDE VŠE MNOHEM HLADČEJI

Pracuji v oboru, který je plný překvapení a zvratů. Pracuji s přírodou, a tak těch náhod a nepředvídatelných situací je mnoho. Když k tomu přidáme ještě nevypočitatelné chování zaměstnanců, je mé podnikání něco jako krocení dravé zvěře. A ten zmatek, do kterého jsem se dostal, bych nepřál ani mému nepříteli.

Jmenuji se Adam Boušek a vlastním firmu, která se zabývá zahradnickými pracemi. Realizujeme sadové úpravy od malých zahrad po velké parky, o které se následně staráme, aby zůstaly krásné – prostě krotím přírodu a občas utržím nějakou tu ránu…

Nevím, jak se to stalo, ale Litecom mne oslovil zrovna ve chvíli, kdy jsem měl z mého podnikání již příliš mnoho šrámů. Ale co bylo nejhorší? Já si myslel, že to tak má být, a proto jsem si namlouval, že je vše v pořádku.

První, s čím mi Pepa Orálek pomohl, bylo sundat si ty mé „růžové brýle“ a já uviděl tu džungli. Zjistil jsem, že je vše v podstatě na „prd“. Schopní lidé mi utekli, neschopní zůstali, zákazníci si s námi dělali, co chtěli, já kolem všech skákal a má organizace se totálně zhroutila.

Zaměstnanci, kteří zůstali, byli neschopni cokoli samostatně udělat, a tak mi nezbylo nic jiného než skočit do montérek, vzít lopatu a jít dělat. Stal jsem se totálním otrokem svého podnikání a všeho co s ním souviselo. Navíc moje beznaděj převlečená za absolutní pohodu mi bránila cokoli změnit.

Od spolupráce s Litecomem jsem očekával, že někdo přijde, poradí, co s tím vším zmatkem a vše udělá za mne. To jsem se úplně spletl, opak byl pravdou… A bylo to tak lepší. Vše, co jsem uviděl, jsem sám musel napravit a já to dělal a cítil jsem, jak se svého otroctví zbavuji. Každou zvládnutou situací jsem se stal schopnějším majitelem firmy. 

Dnes po sedmi letech spolupráce s Litecomem:

·       Mám jasno, nenalhávám si, že věci jsou v pohodě, když nejsou. 

·       Jsem více schopen odkrýt špatné věci a napravit je. 

·       Mám dvojnásobný obrat a zisk.

·       Mám mnohem kvalitnější personál.

·       Mám výrazně efektivnější provoz firmy.

·       Mám sílu sebe a tím i firmu stále posouvat a rozvíjet

Toto vše jsem získal za pár dnů s Pepou Orálkem. On je efektivní, nepotřebuje hodiny a hodiny Vašeho času, stačí pár hodin na velké změny, o kterých se mi popravdě ani nezdálo. 

Vám, co s podnikáním tak trochu bojujete, Vám, co do podnikaní příliš vkládáte a nedostáváte to, co byste chtěli, Vám, co musíte stále hasit nějaké ty požáry, chci říci, nebojte se investovat cokoli do zlepšení vašich schopností proto, aby vaše podnikaní a váš život byl šťastnější. Protože není nic horšího než se koukat na nepořádek a věřit tomu, že to tak má být a být odsouzen k tomu v tomto nepořádku setrvávat.

Protože kdo by chtěl dobrovolně žít život ve zmatku?

Vše na tomto světě zestárne a zmizí, jen Vaše schopnosti Vám zůstanou navždy.

Děkuji Pepovi a Litecomu, že tuto práci děláte. Bez Vás bych se tu motal ve zmatku a sladké nevědomosti. Držím Vám a Vašim klientům palce, ať je posouváte tam, kam si přejí.

Krásný den přeje zahradník Adam Boušek.

V Praze dne 21. 7. 2023 

Bc. Adam Boušek

Boušek s.r.o.
www.bousekzahrady.cz
Email: abousek@bousekzahrady.cz
Mob: +420 724 354 914