Jiří Škrabal

2.6.2021

Zabere to jen 3 min času

JAK JSEM SE STAL BOHATÝM :)

Podnikání je obor – je to hra, ve které se můžete stát velmi úspěšným a bohatým a také v této hře můžete úplně vyhořet. Já jsem moc rád, že mohu říci, že dosahuji spíše té první možnosti a že tato hra nikdy nekončí….

Jmenuji se Jiří Škrabal podnikám už od 15 - ti let, zabývám se krásným oborem stavebních konstrukcí. Vždy jsem chtěl být úspěšný a bohatý. Netvrdím, že podnikám jen kvůli penězům, ale peníze hrají v mé hře určité místo.  Ale dnes je pro mne mnohem důležitější výsledek a také to, jak efektivně se k němu v mé firmě dopracujeme.

Ale nebylo to tak vždy, v roce 2012 bylo mé podnikání v žalostném stavu, zmítal jsem se ve zmatku, nevěděl jsem, co mám dělat dřív, už jen proto, že jsem dělal všechno. Byl jsem velmi unavený, neměl jsem energii něco vymýšlet, s lidmi jsem měl jen starosti, trápil mne nedostatek zakázek a co bylo velmi zvláštní – počítal jsem každou korunu, měl jsem obrovskou pozornost na penězích a měl jsem jich velmi málo - mýma očima - a vše v podnikání bylo těžké.

V roce 2012 mne oslovil Litecom s.r.o.  Ano dělám s nimi už 9 let, toto uteklo. Tenkrát byla mou kanceláří stará unimobuňka, v pronajaté výrobní hale pracovalo 5 chlapů, na záchod jsme to měli „kilometr“ a já vše musel obstarávat sám – fakt mne to nebavilo! A navíc jsem ztrácel víru sám v sebe.

Práce s Pepou Orálkem je náročná, chtěl po mně věci, které jsem dělat nechtěl, a já nevím, jak to udělal, ale já všechny splnil. Víte, když Vám je někdo schopen ukázat realitu – ukázat věci tak, jak jsou, tak Vám nezbývá nic jiného než začít konat.

Chvíli mi trvalo, než mi některé skutečnosti došly, ale došly a já si říkám, lepší dnes než nikdy – nechci ani uvažovat, kde bych dnes byl, nebýt těch znalostí a schopností, které jsem s Litecomem získal.

Každopádně je to síla, já mám dnes svůj areál, mám schopný, dobře zorganizovaný tým a moderní technologie. Mám svou práci rád. A proč? Jednoduše protože to má smysl. Dělám, co chci dělat a dostávám za svou práci slušně zaplaceno.

Když vidím, že každý dělá to, co je třeba, lidé ve firmě spolupracují a že to všechno jsem zařídil já, mám ze sebe dobrý pocit, a to mi dodává životní energii, jsem sám sebou – nabral jsem zase dostatek sebevědomí.

Výsledky spolupráce s Litecomem, jsou lehce měřitelné – firma stabilně produkující zisk, dva areály, nové technologie, peníze, které jsem už přestal řešit, dostatek volného času na mé nové projekty a uvědomění, že mohu dosáhnout čehokoli s vědomím, že KAŽDÝ má bohatství v sobě a je pouze na každém, jak ho využije a jako bonus je to, že hra podnikatele nemá hranice – nikdy a nikde nekončí….

Zlepšování je nutný proces jak pro technologie, tak pro nás podnikatele a ten kdo na sobě nepracuje, tak ten zakrní a ostatní ho předběhnou. Nenechte se zakrnět a dejte sebe a své podnikání do pořádku, ať Vám dělá radost a Litecom to s Vámi umí zvládnout.

Přeji Vám, aby to i Vám vyšlo – když se bude dařit Vám, tak se bude dařit nám Všem.

Děkuji za pozornost

V Hulíně dne 17.3.2021 


Jiří Škrabal
KOVOLINE s.r.o.
Email: skrabal@kovoline.cz  
Tel: 774 244 444