Jiří Hora

12.11.2018

Zabere to jen 3 min času

JAK DOSTAT SVÉ PODNIKÁNÍ POD KONTROLU

V dnešní době, kdy je hlad po lidech, zvláště po těch pracovitých, by měla být personální agentura „zlatým dolem“. Já jednu takovou vlastním, ale perspektivní obor neznamená prosperitu automaticky – ujistil jsem se, že člověk může podnikat v mnoha oblastech, a pro to, aby uspěl, je rozhodující, jak kvalitně svou práci dělá.
Jmenuji se Jiří Hora, jsem majitelem personální agentury. Podnikám od roku 2012, tudíž ne až tak moc dlouho, ale již jsem zjistil, jaká řehole to může být.
S Litecomem jsem v kontaktu od roku 2015, dva roky jsme společně komunikovali než, jak se říká, nazrál čas. V roce 2017 jsem se rozhoupal k tomu, abych se sebou a firmou něco udělal. Kdybych věděl, co mě čeká, tak bych asi tak dlouho neváhal.
Co rozhodlo, abych tento první krok udělal? Ve firmě panovalo bezvládí, všichni jsme dělali vše. Já ztrácel půdu pod nohama, začal jsem být velmi nejistý ve svých rozhodnutích, měl jsem pocit, že lidé řídí mě, a ne já je.
To vše mělo za následek, že mě práce nebavila, měl jsem velmi málo energie na to, abych zvládal každodenní problémy. Jak to tak bývá, má slabá kondice se projevila na ekonomických výsledcích firmy. Co však bylo nejhorší: já si tento stav tak úplně neuvědomoval, já si myslel, že to tak má být.
Rozčarování a otevření očí přišlo s první konzultací s Pepou Orálkem, začal jsem věci kolem sebe vnímat jinak. Je neuvěřitelné, jak takový jednoduchý pohled zvenku dokáže rozkrýt zajímavá tajemství.
Díky osobnímu přístupu kouče dnes vidím takzvaně „za roh“:). Na konzultacích jsme začali dávat do pořádku mě, pak produkci a finance firmy. Pepa se mnou mluvil tak, abych si uvědomil ty nejzákladnější principy, bez kterých nelze podnikat, a já dnes vím, že to tak je. 
Dnes jsem autoritou ve své firmě, svou firmu řídím směrem k expanzi, lidé mě poslouchají, ve firmě panuje pořádek, mé zisky se zvýšili o 30 %, ne obrat, ale zisky. Jsem na sebe, firmu a výsledky hrdý a mám dostatek síly na její rozvoj.
Vůbec se nebojím doporučit Litecom každému podnikateli, který chce, aby jeho podnikání mělo smysl. Mám odvahu prohlásit: „Nebojte se ceny za konzultaci, poněvadž ta se té službě a výsledkům vůbec nerovná.“ Přeji celému Litecomu a všem jeho klientům, kteří chtějí dobře podnikat, hodně úspěchů.
Díky moc!

V Jihlavě dne 23. 10. 2018 
Jiří Hora
O.K. AUTOMOT, s.r.o.
Tel.: 724 610 577
E-mail: jiri.hora@oksat.cz