Ing. Jaroslav Brzokoupil

7.4.2018

REFERENCE PRO LITECOM, s.r.o.

Moje reference možná už od začátku bude netradiční, ale myslím, že osloví dost podnikatelů, kteří se ocitají v podobné situaci.

Podnikám v oblasti měření spotřeby tepla a vody. Moje produkty jsou určeny zejména soukromým osobám. Touto činností se zabývám od roku 2007 a moje podnikatelská cesta byla doposud trochu krkolomná.

S Litecomem začal vlastně spolupracovat můj společník, já jsem žádné potřeby neměl, myslel jsem si, že je vše v pořádku a že tak, jak funguji, musím fungovat, protože jinak to nejde. Naše firma nějak prosperovala, ale můj společník něco řešit chtěl… Po určité době jsem zjistil, že si věci v životě dávám do pořádku já a můj kolega vlastně nic nepotřebuje.

Jak jsem procházel konzultacemi, začal jsem vidět realitu a nebyl to pěkný pohled – byl jsem přetížený, nic jsem nestíhal, neměl jsem čas na sebe, na rodinu, na nikoho. Musel jsem zvládat vše, dokonce i práci za ostatní. Byl jsem nedůsledný, dělal jsem „miliardu“ věcí, a když jsem se ohlédl, nic moc za mnou nebylo vidět, a navíc jsem nechtěl nikomu nic předat, vše jsem musel dělat sám. Měl jsem pocit, že už se to nedá změnit. Nalhával jsem si, že moje únava a pochybnosti o sobě a svých rozhodnutích jsou úplně v pořádku.

Co přesně jsme na konzultaci dělali? To asi není úplně důležité. Důležité je, že jsem byl po každé konzultaci plný síly, byl jsem nadšený z toho, že se s tím dá něco dělat. A taky jsem dělal. Pod vedením pana Orálka jsem šel a krok za krokem jsem zvyšoval svoje povědomí o tom, co se kolem mě opravdu děje. Zjistil jsem, že já i kolega máme na podnikání úplně jiné názory a ty na sebe narážejí. Pan Orálek mi nic nenutil, nechal mě a jen mě udržoval ve směru, který vedl k nápravě všeho, co bylo nutné opravit.

Po pěti letech spolupráce mohu hodnotit a s jistotou mohu říci následující. Nepochybuji o sobě ani o okolí. Mám uvolněné ruce, moji podřízení jsou zodpovědní a samostatní, nemám neplatiče a prosperuji. Vše, co dělám, má smysl a jsem v tom efektivní. Získal jsem tolik odvahy začít znovu a začal jsem. Dnes mám svou firmu a dostatek sil a chuti ji rozvíjet.
Ale to nejvíc, co jsem získal, je vidět věci tak, jak jsou, a díky své schopnosti vnímat realitu vím, že dělám ta správná rozhodnutí. A když ne, tak to s panem Orálkem dáme do pořádku.

Děkuji. 

V Hradci Králové dne 26. 3. 2018

Jaroslav Brzokoupil
Hannso, s.r.o.
E-mail: brzokoupil@hannso.cz
Mobil: 774 899 819