Podnikání je ta pravá motivace!

Zabere to jen 6 min času

16. Podnikání

PODNIKÁNÍ MOTIVUJE

Je pravda, že podnikání někoho rozčiluje, nebo dokonce štve. Někoho nudí. Někdo se podnikání bojí jak čert kříže, a proto se mu vyhýbá. Někdo je z podnikání nervózní a někoho motivuje. Jak to asi tak může vypadat – to „motivování“?

Zažili jste někdy pocit, kdy jste měli mnoho sil, mnoho energie, kdy pro Vás nebylo nic problém? Takový pocit zažívám vždy, když stojím před nějakou potíží, kterou musím vyřešit.

Třeba chci vyjet z garáže – úplná banalita – ale přes noc se vytvořila námraza. Já musím jet za klientem, moc času na odmrazování silnice jsem si nenechal. Horko těžko jsem se doklouzal ke garáži a teď přichází ta chvíle – musím vyřešit výjezd z garáže s co nejmenšími škodami na majetku svém a sousedů. Mohu se rozklepat strachy, propadnout beznaději, nebo proklít polovinu tohoto vesmíru:). Ne, místo toho mě strašně zajímá, jak to vlastně dopadne…

Takových situací nás potká v životě mnoho, kdy se můžeme cítit ukřivděni nepřízní osudu, nebo „chybami těch druhých“. Ono je to stejně jedno. My to nakonec musíme vyřešit – tak proč si u toho kazit náladu?

Navíc, a to mi věřte, těšit se na výsledek, který nás čeká po tom strašném lopocení, má své kouzlo. Dosahovat čehokoli je přirozená vlastnost lidí. A podnikatelé patří v dosahování k nejlepším hráčům.

To, že mohu řešit ty důležité hádanky života, mě velmi těší a vím, že při takových velkých akcích, které podnikám, mohu nadělat velké chyby a taky vím, že se mohu stát terčem kritiky lidí – to vše se může stát. Ale já chci hrát tuto hru, motivuje mě dívat se, jak se lidé kolem mě zlepšují, jak dokážou řešit věci, o kterých si dříve mysleli, že jsou neřešitelné. Motivuje mě, když vidím své klienty šťastnější a schopnější, a taky mě motivuje, že mají více chuti do práce i do života. Mě podnikání motivuje! Podívejte se, i Vy máte své klienty…

MOTIVACE JE MOTOR, A TO NEJEN PODNIKÁNÍ…

Chápu, je velmi těžké se motivovat, když kolem sebe vidím pouze neúspěch, stížnosti a špatné zprávy. Jenže vše je možné dát do pořádku. I uplakané dítě v rukou kompetentní mámy se rozesměje.

Podnikání motivuje jako každá jiná aktivita, která se dělá dobře a přináší výsledky. Naučte se podnikat, dejte si do pořádku menší či větší nezdary a selhání Vašeho podnikání. Vy jste tím motorem pro Vaše okolí.


CHCETE UMĚT MOTIVOVAT SEBE I VAŠE PRACOVNÍKY?

CHCETE BÝT MOTOREM, KTERÉMU NEDOCHÁZÍ ENERGIE?

DEJTE SI SVÉ PODNIKÁNÍ DO POŘÁDKU!

STAŇTE SE ÚSPĚŠNÝMI PODNIKATELI!!!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orále