Vy musíte podnikat!

Zabere to jen 6 min času

16. Podnikání

PODNIKÁNÍ JE OPRAVDOVÁ PODPORA SPOLEČNOSTI

Když se podíváme na dnešní společnost, co vidíme? No vidíme toho hodně :). Nás ale zajímají v tuto chvíli hlediska, týkající se toho, co prospívá dnešní společnosti.

Nejdřív je třeba se podívat na to, za jakým účelem se vlastně dáváme dohromady. Proč tvoříme společnosti? Takových proč najdeme mnoho. Mě osobně zajímá toto – my se sdružujeme do menších či větších celků proto, abychom byli silnější, abychom navzájem byli schopni využít schopností toho druhého, abychom si navzájem pomohli.

Představte si fotbalový tým, to je taky společnost. Jeden umí chytat, druhý bránit a třetí střílet a tito fotbalisté si navzájem pomohou. Pomohou si tak, aby byli schopni zvítězit, rozumíte tomu? Pomoc za účelem společné výhry.

Možná je to přežitek a dnes se nenosí vzájemná pomoc, nebo se spíše věci okolo nás berou jako samozřejmost – nevím, ale co bychom dělali, kdyby „vymřeli“ všichni řezníci. I na tento problém bychom nakonec řešení našli.

A teď, jaký je přínos podnikatelů? V čem té naší společnosti pomáhají? No jednoduše v tom, že tvoří myšlenky a nebojí se tyto myšlenky realizovat a po cestě poberou pár lidí a ty zaúkolují – jeden chytá a druhý brání atd.

Už jste někdy přemýšleli o tom, jak by to fungovalo, kdybychom nikdy nic nevymysleli a nikdy bychom nedostali odvahu naši myšlenku realizovat? Asi bychom zůstali zalezlí někde v jeskyni…

BEZ PODNIKÁNÍ NENÍ MOŽNÉ, ABY NAŠE SPOLEČNOST PŘEŽILA.

Jak by vznikli zahradníci, stavaři, číšníci nebo obchodníci, kdyby tady nebyl někdo, kdo vymyslí a řekne: „toto budeme dělat a budeme v tom dobří!“, kdyby tady nebyl podnikatel…

Tak podnikejte, buďte v tom dobří, a pokud víte, že nejste, tak zavolejte, určitě to spolu posuneme. Pokud jste dobří a nejste nejlepší, tak volejte taky, a pokud nejlepší jste, tak ať Vám to dlouho vydrží.

Bez Vás podnikatelů si tento svět nedokážu představit!

CHCETE BÝT DOBRÝMI PODNIKATELI?

CHCETE MÍT ÚSPĚŠNOU FIRMU?

CHCETE BÝT PŘÍNOSEM PRO SPOLEČNOST?

BUĎTE ÚSPĚŠNÍ!!!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek