Trápí Vás problémy v podnikání?

Zabere to jen 6 min času

16. Podnikání

PODNIKÁNÍ A JEHO STINNÉ STRÁNKY

Jaké jsou vlastně stinné stránky podnikání? Co to vlastně taková stinná stránka je? Stinná stránka je negativní část něčeho, je to soubor okolností, událostí, vlivů atd., které nám tak nějak nedělají dobře.

Tak třeba řidič kamionu. Jezdí s autem sem a tam, rozváží po silnicích zboží od zákazníka k zákazníkovi. Tento řidič kamionu jednou vjede do koleje, která na silnici „vznikla“, a začne strašně nadávat na stav silnic, za čas se dostane do zácpy a začne strašně nadávat, že stav řízení dopravy…, a nakonec píchne kolo a je nepříčetný, co se mu to zase stalo.

ON zapomněl, že je řidič, že to byl on, kdo se rozhodl řídit auto po silnicích. Když se rozhodnu pro toto povolání, co mohu očekávat? Zácpy, píchlé gumy a vyjeté koleje a to nemluvím o tom, že i tento řidič tyto problémy vytváří. Těžko může popřít, že ta zácpa se skládá i z jeho kamionu, nebo že i jeho kamion silnici opotřebovává.

Najděte mi nějakou oblast práce, nebo dokonce i života, která nemá nějakou tu stinnou stránku. Třeba jízda na lyžích, nahoru vlekem a dolů z kopce, tady toho asi moc nebude – tak proč jsme vymysleli helmy?

Možná se mýlím a přece jen existuje nějaká ta oblast, kde problémy nejsou, kde nenarazíte na žádnou překážku – pokud někdo z Vás nějakou oblast bez problémů, potíží, nepříjemností nebo překážek naleznete, dejte mi vědět. Půjdu si stoupnout do fronty, aby mě tam taky vzali:).

Když je to tak jasné, tak proč podnikatelé pořád touží žít a podnikat bez problémů? Chtějí projít životem hladce bez skvrnky na košili a při této snaze si tu košili tak ušpiní, že už ji těžko někdo vypere.

BEZ STINNÝCH STRÁNEK BY PODNIKÁNÍ NEEXISTOVALO.

Proč? Jednoduše protože bychom neměli co řešit.

Pokud si chcete stěžovat na stinné stránky Vašeho podnikání, ať už nahlas, nebo potichu, jen do toho. Ale položte si otázku „kdo tu potíž vytvořil?“

Tak už tu máme vlastně jen poslední otázku. Dokážeme tomu, co okolo sebe vytváříme, čelit? Nebo se jen přizpůsobujeme potřebám našeho okolí? Sami si odpovězte. Ale je to snadné, čemu nečelím, tomu podléhám… už to vidíte?

Vše se dá zvládnout. I zdánlivě neřešitelná situace má své řešení, na podlehnutí je čas – podlehnout můžeme vždy…

Proto jsem tu připraven na Vaše stinné stránky, abyste je dokázali ovládnout.

CHCETE SI SNADNO PORADIT S KAŽDÝM PROBLÉMEM SVÉHO PODNIKÁNÍ?

CHCETE BÝT TÍM, KDO DOKÁŽE DOVÉST KAŽDÉHO VE SVÉM OKOLÍ K ŘEŠENÍ?

CHCETE SE STÁT OPRAVDOVOU AUTORITOU?

BUĎTE ÚSPĚŠNÍ!!!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek