Máte za sebou hodně neúspěchů a selhání?

Zabere to jen 5 min času

16. Podnikání

PODNIKÁNÍ A ODVAHA

Víte, podnikatel je lídr. Proč vlastně nemůže podnikat každý? Vždyť každý má touhu něco dokázat. Dobře, jsou lidé, kteří víru v sebe a své cíle již ztratili v moři selhání v minulých pokusech. Ale o těch, co ztratili víru, nemluvím.

Mluvím o těch, kteří sedí doma nebo po restauracích a nadávají na systém, který jim nedovoluje, aby se měli lépe. Proč tedy nejdou a nedomluví si zakázku a neudělají ji a nevyinkasují za ni peníze a nezaúčtují je atd.? Jednoduše protože nemají odvahu si vytvořit vlastní systém.

Dát vznik něčemu, co funguje, a je jedno, zda u toho nosíte zelené, nebo modré ponožky, vyžaduje velkou odvahu. Při tvorbě každé společnosti, firmy, civilizace i třeba rodiny musíme počítat s chybami, s vývojem, s nesouhlasy a jinými negativními vlivy. Vždy když podnikatel nějakou chybu opraví, jakoby náhodou se objeví další. A když se nějaká chyba neobjeví, podnikatel musí něco vymyslet, aby se jeho firma rozvinula dále.

Vidíte? Stále musí mít odvahu věci měnit, upravovat a rozvíjet s vírou, že jeho rozhodnutí je správné. Ale musí počítat s tím, že jednou toto rozhodnutí změní, nebo rozvine, a musí dodat odvahy svému okolí se opět pustit do neznáma.

PODNIKÁNÍ VYŽADUJE ODVAHU JÍT ZA SVÝM CÍLEM I PŘES NEZDARY A CHYBY.

Pokud majiteli firmy tato schopnost chybí, jeho firma má zajištěnou existenci, ale pouze dočasnou. Poněvadž chodit stále dokola po té vyšlapané cestě není možné, poněvadž okolí již hledá novou jinou cestu, která může přinést nové objevy, zákazníky, lepší produkci.

Jenže proč podnikatelé ztrácejí odvahu? Na začátku jí měli vrchovatě, oni se vzdali jistoty systému a šli vytvořit svůj nový, lepší a spravedlivější… jenže, kam ta odvaha zmizela?

To můžeme zjistit, ale co je důležitější, existuje způsob jak ji podnikateli vrátit. Víte, ten, kdo propadne beznaději, je odsouzen k bídě a soucitu svého okolí a takovou budoucnost pro Vás nechci.


CHCETE ZÍSKAT VÍCE SÍLY PRO DOSAHOVÁNÍ SVÝCH CÍLŮ?

CHCETE NAUČIT SVÉ OKOLÍ PODPOROVAT VAŠE IDEÁLY?

CHCETE ZÍSKAT ODVAHU PRO BUDOVÁNÍ SVÉ FIRMY?

BUĎTE ÚSPĚŠNÍ!!!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek