Proč přícházíme o elán?

Zabere to jen 6 min času

16. Podnikání

PROČ NEPODNIKÁME?

Co myslíte? Vždyť jsme všichni podnikatelé, tak musíme podnikat. Každý podnikatel přece podniká. No, ocitli jste se někdy v situaci, kdy jste si řekli – už toho mám plné zuby, už mě to nebaví, asi se na to vykašlu? Podnikáte v takové chvíli? Samozřejmě, toto se netýká úplně každého, ale ruku na srdce, zapochybovali jste někdy o tom, že jste se stali podnikateli? Zřekli jste se své práce někdy, alespoň na vteřinu?

Já se do podobné situace dostal, a to hned několikrát – to je třeba si přiznat. Otázkou je, jak se s podobnou situací vyrovnáte. Třeba existuje člověk, velmi úspěšný, který si mohl mnohokrát říci, už nebudu dál pracovat na tom, co dělám, nechám toho – ale neřekl. Tento člověk je dnes velmi úspěšným ve své oblasti podnikání. On byl zastavován, byly mu doslova házeny klacky pod nohy a on to ustál. Dnes je ve své oblasti celebritou. Proč to tak je? Nenechal se zastavit ve svém podnikání!

Podívejte se na Baťu, šel za vodou podnikat do jiného města a to město ho odmítlo. Domluvil se tedy ve Zlíně a přivedl si vodu tam.

Pokud schopnost podnikat má co dočinění s tvořením, se schopností něco vymyslet a potom zrealizovat, pak nepodnikat má co dočinění s netvořením, tedy nevymýšlet a pak už vlastně není co realizovat.

Nápady, to je to, co člověku po nějakém čase dojde. Jak to, když vytvořit myšlenku je tak jednoduché, je tak snadné? Proč lidé přichází o tuto základní schopnost?

Jednoduše protože mají příliš mnoho nevyřešených věcí z minulosti. Když vytvořím myšlenku, nechám si ji znehodnotit a podlehnu tomu, že vlastně můj nápad je špatný, nic dobrého z něj nevzešlo, tak za chvíli mám pocit, že ani nechci nic vymýšlet. Jak ale chcete vytvořit budoucnost?

NEPODNIKAT ZNAMENÁ NEVYTVÁŘET BUDOUCNOST.

Příliš mnoho lidí se začalo spoléhat ohledně své budoucnosti na ostatní. Jenže, jak chce podnikatel vytvářet svou firmu, když to za něj mají vymyslet ostatní?

Schopnost podnikat je nám všem vlastní, ale když se topíme v bažině svých selhání, máme dost práce sami se sebou a těžko najdeme dost síly k tomu tvořit budoucnost i pro ostatní – a to je náš úkol.


CHCETE ZÍSKAT NOVOU ENERGII DO PODNIKÁNÍ?

CHCETE NAJÍT ZPĚT SVŮJ ELÁN?

ZAČNĚTE OPĚT ZNOVU PODNIKAT!

BUĎTE ÚSPĚŠNÍ!!!

VY, CO SI TROUFÁTE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek