Chcete být přítěží pro své okolí?

Zabere to jen 6 min času

15. Výsledky

CO SE „JEŠTĚ“ STANE, KDYŽ NENÍ VÝSLEDEK?

Stane se několik dalších zajímavostí. Postupně Vám je popíši. Možná se pak budete lépe orientovat ve vlastní firmě. Možná to nejde, abych Vám dal nadhled, protože ho máte možná dost. Tak každopádně Vám, co se vznášíte nad svou firmou, přeji nerušený let a gratulaci, že jste to dokázali. Vy, co víte, že „nevíte vše“, pozorně čtěte – já chci, abyste se posunuli.

Víte, že se říká „dokážu dělat cokoli, ale pouze do té míry, do které jí rozumím“? Takže čtěte, a pokud nerozumíte, volejte.

Výsledek je tak trochu společenská záležitost. Možná, že jsem o tom již někde mluvil. Každopádně se podívejte kolem sebe. Co vidíte? Vidíte výsledky lidské práce? Tužku, papír, stůl, koberec, okno, stěnu, počítač. Všechno jsou to výsledky práce nějakých lidí.

A jakou úlohu tyto výsledky práce (produkty) mají? Jednoduchou – mají nám pomáhat. Tak třeba kolo, to je výsledek práce mnoha lidí v nějaké fabrice postavené někde daleko v Asii. Ono je jedno, kde ta fabrika stojí, z hlediska smyslu tohoto výrobku určitě. Tento výsledek nám usnadňuje život v mnoha směrech. V jakých? Zkuste si odpovědět sami… Třeba zrychluje přepravu osob a lehkých drobných věcí, nebo pomáhá udržovat zdravé tělo a klouby tolik netrpí, dětem zvyšuje jejich někdy až akrobatické schopnosti např.: udržet rovnováhu atd.

Takže naše výsledky pomáhají druhým v jejich životech a ostatní nám za tyto výsledky dají nějakou tu korunu a tím pomohou zase nám.

A tady je ten malý zádrhel, co se děje, když člověk nemá výsledek? My víme, že ten, kdo výsledek má, je pro společnost (firmu, stát, obec, rodinu) prospěšný. Jenže co s tím povalečem na lavičce, který se nestydí natáhnout ruku a říci si o peníze bez toho aniž by měl jakýkoli výsledek. Co je takový člověk pro společnost? 

ČLOVĚK BEZ VÝSLEDKU JE PŘÍTĚŽ PRO SEBE I SVÉ OKOLÍ!

On se jednou rozhodl, z nějakého tajemného důvodu, že se pomstí všem tak, že ho budou ostatní živit. To je legrace, ale krutá pomsta – „jen úplně nevím za co“.

A tak je to i ve Vaší společnosti. Ti, co mají mnoho důvodů, že nemusí mít výsledky, a kvůli sociálním praktikám jich přibývá, se majitel, který na to neumí zareagovat, stane ochotným dárcem a jeho firma špatně skončí (v minulosti najdeme mnoho příkladů).

Jak přimět lidi ve Vašem okolí, aby měli uspokojivé výsledky, jak je přivést k výsledkům? Ne náhodou vznikly manažerské pozice a podřízení s výsledky – to je výsledek manažera. Existuje snadný způsob, jak lidi přivést k výsledkům. Zavolejte mi, já Vám ho dám.


CHCETE PŘIVÉST SVÉ LIDI K VÝSLEDKŮM?

CHCETE PŘESTAT BÝT ZBYTEČNĚ TOLERANTNÍ?

CHCETE BÝT ÚSPĚŠNÝMI MAJITELI?

VY, CO TOTO CHCETE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek