Neprodukce přináší rest!

Zabere to jen 6 min času

15. Výsledky

CO SE STANE, KDYŽ NENÍ VÝSLEDEK? 

Tak jsme si objasnili, co to vlastně ten výsledek je. Těch pět základních vlastností pro každý výsledek, tak typických, je rozhodujících.

Rozhodujících do takové míry, že by se dalo říci – „neexistuje žádná tolerance“. Není žádná šeď mezi černou a bílou – u výsledku to tak prostě je. Jednoduše řečeno:

VÝSLEDEK BUĎ JE, NEBO NENÍ.

Špatný výsledek neexistuje. Výsledku buď je dosaženo, nebo není dosaženo.

Představte si útočníka při fotbalovém utkání – on běhá, skáče, kope do balónu, dokonce střílí na branku a dal několikrát „skoro“ gól. Pokud připustíme, že výsledek fotbalového útočníka je vstřelená branka, tak on má „skoro“ výsledek, nebo je to špatný výsledek? Ne gól nedal, tudíž výsledku své namáhavé dřiny nedosáhl a mužstvo sestoupilo o ligu níž. On neměl žádný výsledek.

Výsledek (produkt – jiné pojmenování pro výsledek) se stane výsledkem, pokud je dodrženo pět základních vlastností výsledku (produktu), pokud jedna z těchto vlastností chybí, již to není výsledek.

Pokud nějaký majitel nebo šéf bude tento fakt ignorovat a rozhodne se tolerovat nějakou tu šeď mezi výsledkem a (ne)výsledkem, jeho židle se začne třást strachy, co z toho může v budoucnosti vzniknout, jakou pověst u klientů bude mít.

Však si představte, že koupíte auto bez volantu, nebo dáte výplatu účetní za to, že si všechny vystavené faktury ponechala ležet na stole a nikdy je neodeslala, nebo si necháte líbit, že Vám plot natřou na červeno místo na hnědo, nebo vyrábíte výrobek, o který již dávno není zájem, prostě takových příkladů najdeme v insolvenčních spisech nesčetné množství, VŠECHNO JSOU TO (NE)VÝSLEDKY, NEBO (NE)PRODUKTY… Jistě víte, o čem mluvím, a jistě si vzpomenete, jaký pocit jste měli, když se nějaký ten (ne)produkt týkal přímo Vás, ať už z hlediska dodavatele, nebo uživatele!

Těchto pět vlastností výsledku – musí být cenný, směnitelný, dle očekávání, úplně hotový a předaný – rozhoduje o budoucnosti Vaší firmy. Buď budete mít výsledky a velké zisky, nebo budete bez výsledků, ale tudíž i bez peněz.

Naučte se předávat na své podřízené zodpovědnost. Zjistěte, jak docílit toho, že Vaši lidé mají opravdové výsledky na svých pozicích. Nevěřte mi, ale bez těchto základů je podnikání, více méně, dílem náhody.

Netolerujte neprodukci. Dostaňte své podřízené a tím celou svou firmu pod kontrolu. Zavolejte mi a já Vás vytrénuji.


CHCETE MÍT PRODUKTIVNÍ PERSONÁL?

CHCETE MÍT SVOU BUDOUCNOST VE SVÝCH RUKOU?

CHCETE BÝT ÚSPĚŠNÝMI MAJITELI?

VY, CO TOTO CHCETE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek