Máte hodnotné produkty?

Zabere to jen 7 min času

15. Výsledky

1. CO JE TO VÝSLEDEK?

Jo výsledky, „pořád to slyšíme, musíte mít výsledky, potřebujeme výsledky, …Tyto stížnosti slýchávám z úst zaměstnanců. A majitelé a šéfové firem zase říkají „pořád musím tlačit na výsledek, už mě to nebaví domáhat se výsledků“. A politik říká „to nevadí, že nemají žádný výsledek, my mu přidáme pár peněz“.

Tak to vypadá, že výsledky jsou něco špatného, že musíme po pracovnících výsledky chtít a že pro pracovníky je velmi nepříjemné výsledku dosáhnout a pro politika vlastně výsledky nejsou potřeba, hlavně, že máme natisknuté peníze. Takže to vypadá, že slovo výsledek se stalo „sprostým slovem“, nedůležitou součástí našeho života, že výsledek je něco, co ztratilo svou cenu. A jediným cenným výsledkem jsou peníze. To je zmatek…

Dobře, může být. Ale položme si otázku, jak bychom bez výsledků lidí mohli přežít? Jak se najíme bez výsledků práce pekaře, co si oblečeme bez výsledků práce švadleny, nebo jak se dostaneme do práce bez výsledků práce mechanika?

Zkuste se dopravit do práce na tisícikoruně, nebo si dejte k snídani hrst desetikorun. Peníze jsou pouze prostředek k výměně našich výsledků. Bez výsledků naší práce peníze nebudou.

To, co je opravdu hodnotné, to, co má tu obrovskou cenu, jsou naše výsledky, dokonce jsou to naše výsledky, co nám dává důležitost a postavení ve společnosti.

Podívejme se na sport, tady je očividné, jakou důležitost hrají výsledky v postavení sportovce ve společnosti. Tenista, co vyhrává nejvíce nejtěžších turnajů, je postaven nejvýše na žebříčku tenistů. Čím horší výsledky tenisté mají, tím horší mají postavení v žebříčku. Ale postavení ve společnosti se tenistům nepřiděluje podle toho, jak fouká vítr, postavení získávají tenisté podle toho, jak dobré výsledky mají.

VÝSLEDEK JE NĚCO CENNÉHO!

A co Vaše firma, jak si stojí na žebříčku firem? Jak Vy jste spokojeni se svými výsledky? Jak jsou pro Vás cenné výsledky Vašich zaměstnanců? Když si na tyto otázky budete odpovídat, zkuste být malinko kritičtí. Smiřování se s „osudem“, s tím, že nemám výsledky takové, jaké mám, je v dnešní společnosti národním sportem. Vždyť bezdomovec je spokojený, že má lavičku a krabici s vínem. Kdybyste se ho zeptali, jestli toto je ten výsledek, který chtěl dosáhnout před dvaceti lety, určitě by alespoň začal pochybovat. Jenže on už je smířený s „osudem“.

Bez výsledků ztratí společnost, firma, člověk svou cenu. Ale jak dosáhnout cenných výsledků u Vašich podřízených? Jak dosáhne Vaše firma cenných výsledků? Na tyto otázky znám odpověď. Je to snadné. Když mohu mít cenné výsledky já, můžete je mít i Vy. Tato schopnost je nám vlastní, jenže jsme ji někde po cestě životem odložili. Zavolejte mi a pustíme se do toho.


CHCETE, ABY VŠICHNI VAŠI PRACOVNÍCI MĚLI DOBRÉ VÝSLEDKY?

CHCETE DOSAHOVAT DOBRÝCH VÝSLEDKŮ?

CHCETE BÝT ÚSPĚŠNÝMI MAJITELI?

VY, CO TOTO CHCETE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!

Držte se!


Josef Orálek