Mám na to být šéf?

Zabere to jen 6 min času

1. Důvěra

SÍLA

Buďte silní, to je jasné, že vůdce musí být silný, ale jak to je myšleno?

Když šla armáda do bitvy, kdo byl z té početné skupiny nejsilnější? Bylo tam mnoho silných, mohl to být ten největší bojovník, který to uměl dobře s mečem, nebo voják, který unesl největší výstroj, nebo někdo jiný…

Co je to vlastně síla? Síla je energie, je to schopnost, která působí tak, aby činnosti byly prováděny s co nejlepším výsledkem.

Kdo tedy byl z armády nejsilnější? Byl to velitel, nemusel mít svaly, ale když zavelel, tak ostatní šli za ním. Jak to, když v armádě byli jedinci, kteří by si velitele podali levou zadní? Protože měl důvěru svých vojáků, že je dovede k vítězství.

Představte si velitele – a vy jste velitelé svých firem – kterému některý z vojáků říká, „já nejdu do bitvy, myslím, že to nemá smysl“ a on začíná pochybovat o smyslu celého tažení. Co se stane s jeho důvěrou u armády? Co se stane s jeho armádou?

Někdo si může říci, válka se přece nedá srovnávat s mým podnikáním…, to je pravda, vojáci jdou na smrt a na smrt se lidem přece nechce chodit dobrovolně. Ti vojáci šli, protože měli silného velitele, kterému věřili, a ne žádnou bačkoru.

Majitel firmy je velitel, vůdce, prostě ten, který rozhoduje a podřízení ho mají následovat. Majitel firmy musí být silný, protože slabí vůdci dovádějí své okolí pouze k bídě a ztrácejí své výsostné postavení velitele.

SLABÝCH VŮDCŮ V HISTORII MOC NENÍ, A Z NICH TAM NENÍ ŽÁDNÝ, KTERÝ BY ZVÍTĚZIL!

Mnoho majitelů firem říká: „Mě už to nebaví, já nejsem podnikatel, raději se nechám zaměstnat, já už na to nemá sílu…“ a mnoho dalších úvah. Mnoho podnikatelů již své síly ztratilo, ale nadále se snaží „podnikat“. Ale s jakými výsledky? Slabým věří pouze slabí – zaplatí Vám Váš slabý klient a jaká jsou rizika?

Existuje však možnost…

CHCETE BÝT SILNÝM VELITELEM SVÉ FIRMY?
CHCETE SE ZBAVIT VŠECH POCHYBNOSTÍ O SOBĚ?
CHCETE MÍT DŮVĚRU SVÉ SKUPINY?

Buďte silní a nepochybujte o sobě a o svých záměrech jen pro to, že Vám je někdo znehodnotil. Vy a Vaše záměry jsou to nejcennější, co máte, pro sebe i celou společnost.

Objednejte si schůzku s naším konzultantem a on Vám s tím pomůže.


Josef Orálek