Podnikáte proto, že chcete nebo proto, že musíte?

Zabere to jen 5 min času

14. Úspěšná firma

ÚSPĚŠNÁ FIRMA CHCE BÝT ÚSPĚŠNÁ

Toto není slovní hříčka, i když to tak vypadá. Někdo si může říci, jak je to vůbec možné nechtít být úspěšný? Vždyť to každý chce…

No vidíte a já na to mám jiný názor. Je mnoho lidí, kteří mluví o úspěchu… a co pro to udělají? A v tom je ta potíž.

Co to vlastně znamená chtít? Chtít znamená mít silnou vůli, nebo mít záměr, nebo zaměřit se na něco. Jiná definice je, že když chci, tak si něco přeji. A to je právě ono, já si přeji a u tohoto přání zůstane, není to ten silný záměr jít si za svým, přes překážky, které vždy přicházejí. Chtít je základní předpoklad pro dosažení čehokoli. Tedy nebudu mít úspěšnou firmu, pokud opravdu nechci mít úspěšnou firmu. Chápete?

Podívejme se na příklad. Viděli jste už někoho, kdo říkal, já chci zhubnout, ale nic se nestalo, možná čekal na nějakou vyšší moc, která zázrakem z jeho nafouklého těla udělá perfektně tvarované atraktivní tělo. Vždyť ten člověk říkal, že chce, ale nic pro to neudělal. A tak zůstal stejně objemný.

Ale jak to, že se dostal až do takového stavu, že mluví o úspěchu, ale nic neudělá. V minulosti mockrát chtěl a asi také něco udělal, ale selhal, nevydržel, nebo se na to vykašlal. Ztratil disciplínu. A jak se chová takový mohutný člověk, bez disciplíny, který proto, aby zhubl, už vyzkoušel i „měsíční prach“.
Jednoduše už o úspěchu v hubnutí jenom mluví.

Milý pane podnikateli, Vaše firma je zralá na úspěch. Bohužel bez Vaší disciplíny, trpělivosti a úsilí to těžko půjde. Pak už jen můžete mluvit o tom, jak moc chcete mít úspěšnou firmu. Nelze sbírat data a informace, přečíst tuny knih a zamotat se v té spoustě informací, taky musíte jít a zabrat a neztratit disciplínu.

BEZ OPRAVDOVÉHO CHTĚNÍ NELZE MÍT ÚSPĚŠNOU FIRMU.

Když opravdu chci, tak narazím na překážku a já stále chci a překonám překážku a pak zase chci a tak to jde stále dál a dál. To se od Vás očekává – neztratit sílu a záměr, a to za jakýchkoli okolností. Jinak úspěchu nedosáhnete a nejen v podnikání.

A co Vám bere sílu, záměr a snahu? Kdy se majitel firmy zmůže na pouhé tvrzení „já přece chci mít úspěšnou firmu“? Proč ztratí své ideály a spokojí se s kompromisem?

Tuto otázku Vám rád zodpovím a dokonce vím, jak Vám veškerou sílu a disciplínu vrátit. Vím, jak to udělat, aby nezůstalo u pouhého přání a čekání na úspěch. 

Viděl jsem mnoho lidí, co byli poraženi ve svém snažení sami sebou. Mým úkolem je vrátit podnikateli to vše, co měl a s čím do hry zvané podnikání šel.

CHCETE MÍT ÚSPĚŠNOU FIRMU?

CHCETE MÍT ZASE SÍLU NA KAŽDODENNÍ ZVLÁDÁNÍ PŘEKÁŽEK?

NECHCETE SE SMÍŘIT S TÍM, JAK VÁM FIRMA FUNGUJE?


VY, CO TOTO CHCETE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek