Umíte si získat respekt?

Zabere to jen 5 min času

14. Úspěšná firma

ÚSPĚŠNÁ FIRMA MÁ OPRAVDOVOU AUTORITU

Kdo je to autorita? Každý máme na své okolí vliv, a jaký je, o tom rozhodujeme pouze my.

Být autoritou znamená být tvůrcem něčeho a získávat za svou tvorbu úctu. Autority jsou lidé vážení a uctívaní pro svoje schopnosti a výsledky.

Třeba Jaromír Jágr je výborným hokejistou – má dobré výsledky, a pro toto si ho váží mnoho lidí na světě. A když Jardu uctívají, tak mu také věří. Podívejte se, o kom se nejvíce mluví před mistrovstvím světa, koho vidí mnoho Čechů v nároďáku – Jardu :). Jágr je v hokejovém světě autoritou.

Představte si majitele firmy, který není schopen domluvit pořádný obchod nebo nastavit a prosazovat cenné cíle. Místo své práce si jen stěžuje, jak je to těžké, bojí se, že přijde o peníze a nechá se klientem vydírat nebo lituje své podřízené. Jak takovému člověku okolí věří? Jakou je pro něj autoritou?

Společnost, která nemá autoritu, nemá za kým jít. Plácá se na místě a nerozvíjí se, a jak to tak bývá, taková společnost je odsouzena k zániku.

Někteří chtějí získat autoritu propagandou. Ukazují se v oblecích, mluví květnatě v televizi, kličkují, obhajují své činy a mnohdy se v tom tak zamotají, že si pořídí mluvčího… Jenže když se podíváte na jejich výsledky, tak žádné nenajdete. Určitě se s podobnými „autoritami“ setkáváte každý den.

BEZ AUTORITY NEJSOU VÝSLEDKY, A BEZ VÝSLEDKŮ NENÍ AUTORITA!

… a úspěšná firma potřebuje výsledky a potřebuje někoho, kdo dokáže výsledek udělat a pak můžeme od okolí slyšet „uaaaauuuu ty jsi dobrý“. A všimněte si jedné věci, nemusíte nikoho přesvědčovat o své nepostradatelnosti a dokonce nemusíte ani promluvit, protože Vy máte výsledky, Vy máte autoritu.

Podívejte se okolo sebe, jak to, že zaměstnanci mluví špatně o svém zaměstnavateli? Jak to, že ho dokonce občas okradou, ulijí se, nebo odvedou špatně svou práci. To není problém těch lidí, oni ve svém vůdci nevidí žádnou autoritu, a co je horší, oni mají nějakou jinou autoritu, však jste to možná zažili – když Vám znenadání dal zaměstnanec výpověď.

Bez autority je cesta za vybudováním úspěšné firmy trnitá, stojí hodně úsilí a hodně peněz a i přes toto úsilí na konci nemusí být vítězství.

Stát se autoritou není nic těžkého, vyžaduje však nepostradatelné schopnosti, které je možno nabýt a pak už jen můžete „slíznout smetanu“:).

Zavolejte mi a podíváme se na Vás – dá se to zvládnout…


JSTE OPRAVDOVOU AUTORITOU?

CHCETE, ABY VÁS LIDÉ UCTÍVALI?

CHCETE MÍT ÚSPĚŠNOU FIRMU?

VY, CO TO CHCETE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek