Máte špatně zorganizovanou firmu?

Zabere to jen 5 min času

14. Úspěšná firma

ÚSPĚŠNÁ FIRMA JE ORGANIZOVANÁ

Organizovat něco tak, aby to bylo funkční, je umění. Nemyslím umění jako je namalovat obraz nebo složit nějakou dobrou muziku. Myslím umění od slova umět, a když něco umím, tak to umím a přináší to výsledky.

Vezměme si kuchaře – obdivovali jste někdy kuchaře, jak krájí cibuli? To je koncert, on to umí, půl cibule nakrájené najemno za dvě sekundy a každý kousek je naprosto stejný. Uááááá, to je paráda. Ten kuchař umí krájet cibuli – to považuji za umění. Když vezmu cibuli a znám přesnou teorii – jak to dělat – mně to trvá tak asi pětkrát déle, mám štěstí, že jsem se neřízl, a kousky cibule jsou všude kolem mě. Já to prostě neumím.

Stejné to je s organizováním firmy. V každé firmě musí být někdo, kdo umí organizovat. Nestačí o organizování vědět hodně informací, nestačí vlastnit stohy knih o organizování. Prostě musí být ve firmě někdo, kdo toto opravdu umí, jinak dopadne akce organizování firmy stejně jako akce s cibulí:).

Kdo by měl umět organizovat Vaši firmu? Ty majitele, co hledají odpověď u jiných lidí než u sebe, zklamu. Organizace firmy v její podstatě je součástí know-how firmy, tudíž jediný, kdo musí umět organizovat, je majitel firmy.

Pokud majitel neumí firmu zorganizovat, neumí organizaci zavést a neumí ohlídat stabilní existenci organizace, jeho firma může vypadat jako ta moje cibule – rozhozená!!! A to nikomu nepřeji.

FIRMA BEZ ORGANIZACE NEBUDE NIKDY ÚSPĚŠNÁ.

Však se podívejte, zažili jste chaos na Vašem pracovišti, zažili jste, že pracovníci dělají vše, jen ne to, co mají, a Vy potom musíte opravovat nezodpovědnost svých podřízených a doma jen slyšíte „podívej se, kolik je hodin, děti Tě už vůbec neznají“.

Zažíváte stres, když Vás klienti nahánějí, že nemáte kvalitní zboží, že dostali něco jiného, než si objednali, nebo dokonce, že si podali reklamaci k vyřízení a nikdo se jim neozval.

Znáte rozčilení, když Vám obchodník nosí zprávy z trhu „zboží máme předražené, nejde prodat a máme velmi špatné jméno“.

Tyto všechny věci vyústí vždy v jeden poznatek, ve firmě není nikdo, kdo opravdu umí organizovat. Nejen tam nikdo nezná žádnou funkční technologii organizování, ale také není nikdo, kdo by tuto technologii zavedl a udržel při životě.

A řeknu Vám, když něco nevím, tak to nemohu umět, a když něco neumím zvládnout, tak to nemohu mít.

Mým úkolem je nejen naučit majitele organizovat, ale i přimět ho, aby správnou organizaci zavedl a udržel. Pak můžete mít opravdu úspěšnou firmu.

CHCETE MÍT ÚSPĚŠNOU FIRMU?

CHCETE MÍT DOBROU ORGANIZACI?

CHCETE MÍT VÝKONNÉ PRACOVNÍKY?

VY, CO TOTO CHCETE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek