Podnikáte tak, jak chcete?

Zabere to jen 6 min času

14. Úspěšná firma

ÚSPĚŠNÁ FIRMA HRAJE HRU NA VYSOKÉ ÚROVNI

Tady bychom mohli ihned rozvinout debatu o tom, co to je vysoká úroveň… Nebojte, tuto diskusi vézt nebudu, poněvadž každý máte ve svém podnikání rozehranou tu svou hru a mně nepřísluší hodnotit, jakou má zrovna ta Vaše úroveň.

Já bych mohl mluvit maximálně o té své hře, ale nevím, zda by Vás to bavilo, pokud ano, tak dejte vědět.

Ale podívejme se na hru na nízké úrovni. I když máme každý tu svou pomyslnou laťku různě vysoko, jsou věci, podle kterých můžeme poznat, zda ji opravdu naplňujeme a zda jsme za tu dobu podnikání jaksi nesnížili stojany. Proto se podíváme na hru na velmi nízké úrovni.

Majitel zakládá firmu. Chce vyrábět kola, chce být jedním z deseti největší výrobců kol v Evropě. Má dobrý plán a prokousává se trhem, pracuje na výrobě pilně, ale pořád poslouchá, jak to jde pomalu, jak jiní jsou s dětmi více doma a jak z toho stejně nic nebude. Tak přehodnotí svůj cíl a začne kola dovážet, dováží dobrou značku známou a drahou. Dře na obchodě a zlepšují se mu výsledky. Ale opět musí od svých rádoby „rádců“ vyslechnout: „děláš to blbě…, podívej se na souseda, ten prodává levnou Čínu a ty se tady dřeš s drahými koly. Tak přehodnotí svůj cíl a začne vozit levnou Čínu. Má hodně prodejů, slevové akce, ale malé marže, neuživí prodavače a musí zůstat v obchodě sám, reklamace se mu množí a on má tolik práce. Teď přichází další „100% rada“ – podnikat se v ČR nedá, měl by ses nechat zaměstnat. A tak to pokračuje dál…

ÚSPĚŠNÁ FIRMA HRAJE HRU SVÉHO MAJITELE, NE JEHO OKOLÍ!

Toto je pouze jeden důvod, kdy Vaše laťka není Vaší laťkou. A tak už nehrajete svou hru, a když nehraji, co chci, jak jsem v tom nakonec úspěšný? Zkuste si jít zahrát jakoukoli hru, o které nejste přesvědčeni a hrajete ji jen proto, že Vám ji někdo vnutil.

Je více důležitých zákonitostí, bez kterých nelze hrát hru na vysoké úrovni, tady jsme popsali pouze jednu z nich. A je jistý způsob jak hru nastavit tak, aby její úroveň pouze stoupala – navíc to není tak těžké.

Vše mám připraveno, zavolejte a získejte nástroje, způsoby, jednoduché věci a sílu na prosazení hry na velmi vysoké hry bez kompromisů.


CHCETE MÍT ÚSPĚŠNOU FIRMU?

CHCETE MÍT PODNIKÁNÍ JAKO HRU, VE KTERÉ VÍTĚZÍTE?

CHCETE HRÁT LEPŠÍ HRU NEŽ DOPOSUD?


VY, CO TO CHCETE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek