Věříte si? Věří Vám? Věříte jim?

Zabere to jen 5 min času

14. Úspěšná firma

ÚSPĚŠNÉ FIRMĚ LIDÉ VĚŘÍ

S důvěrou to není úplně jednoduché. Jak se říká, těžko se získává a lehko se ztrácí, a když k tomu ještě přidáme několik lidí, kteří nemusí mít zrovna ty nejčistější úmysly ve spojení s dostupnými a snadno zneužitelnými médii, zjistíme, že s důvěrou to není úplně jednoduché:).

Trochu depresivní začátek, ale neviděl bych to tak černě. Ale určitě se Vám někdy stalo, že o Vás někdo někdy něco řekl, a to něco nebylo zrovna charakteru podporujícího Vaše podnikání. No co už naděláme, to se stane.

Na začátku podnikatele nikdo nezná a nikdo mu nevěří. Tak podnikatel pracuje, dře, on je na začátku, nikdo ho nezná, nikdo mu nevěří, prodírá se trnitou cestou jako princ za Šípkovou Růženkou atd. Získává první střípky důvěry od okolí. Prošel začátek, konečně se mu vrací klienti, obrací se na něj, občas přijde někdo i na doporučení, přidávají se k němu i další lidé, získává více a více důvěry. Vypadá to, že jde všechno samo a podnikatel už nemá tolik snahy. Říká si „však to není možné uřídit tolik lidí“, začíná polevovat, zaměstnanec provede špatnou práci – první ztráta důvěry je na světě – podnikatel nemá slov – ten klient je ale h...... Tak dlouho jsem na něm pracoval a za takovou blbost mě opustil“. Potom přijde další a další kiks, nedostane zaplaceno a navíc nemá na výplatu a zaměstnanci ho začnou houfně opouštět – právě ztrácí důvěru „po kýblech“. A k tomu o něm začnou kolovat nelichotivé zprávy po facebooku. Nakonec skončí sám a zase mu nikdo nevěří.

USPĚŠNÁ FIRMA NA DŮVĚŘE STÁLE PRACUJE.

Ale jak? Vždyť přece: „všichni to ví a to, co se stalo, se nedá odestát :), vždyť lidé chyby neodpouští – to je beznadějné, teď abych chodil kanálama :)“. Jedno vím jistě. Tato vysvětlení nikomu nepomohou. Chyby děláme – v životě, v práci (tam mohou být dokonce i krpy) a děláme je všichni. Jestli znáte někoho bez chyb, tak ať mi zavolá…

Vtip je v tom umět chybu napravit. Napravit tak, že díky ní důvěru ještě posílíte. Není to složité, existuje přesný způsob, jak dokázat udržet dobré jméno i v těžkých časech. S důvěrou svého okolí je život mnohem šťastnější.


CHCETE MÍT ÚSPĚŠNOU FIRMU?

CHCETE MÍT DOBRÉ JMÉNO?

PŘESTAŇTE STÁLE BOJOVAT SE ŠPATNÝMI ZPRÁVAMI A NAUČTE SE JE ZVLÁDAT!

VY, CO TO CHCETE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek