Jak dosáhnout cíle?

Zabere to jen 5 min času

13. Mistrovské vedení

VÍTĚZSTVÍ VELITELE

Co je vlastně vítězstvím velitele? Je to to, že lidé poslouchají na slovo? Je to to, že lidé jsou loajální? Je to to, že z velitele jde strach?

Za vítězství může každý z nás velitelů považovat něco jiného. Někdo si chce pohladit své ego, někdo chce udělat radost rodičům. Někdo chce přesně kopírovat nějakého velikána. Někdo to prostě zkouší, zda to vyjde, a někdo někde slyšel, že manažer vydělává hodně peněz. Když dosáhneme jakéhokoli uvedeného bodu nebo dalších tisíců možných jiných bodů – je to vítězství.

Jsou to ta pravá vítězství? Já myslím, že to mohou být ta pravá vítězství. Každý velitel má své sny, má své cíle, které chce dobýt! Posuzovat, zda jsou velké či malé, považuji za druhořadé. Pokud chcete ukázat rodičům, že za něco stojíte, že oni Vás dobře vychovali a Vy jste úspěšní, tak do toho! Uděláte radost spoustě lidem.

Zvítězit znamená dosáhnout – dosáhnout na to, nač jsem chtěl dosáhnout. Vítězství posouvá hranice, dobývá prostory, získává důvěru a dodává sebevědomí.

VELITEL BEZ VÍTĚZSTVÍ JE JAKO MOTOR BEZ PALIVA.

Tím, že zvítězíte, ukazujete svému okolí svou kompetenci. Ukazujete, že jste dobrý velitel, a získáváte lidi na svou stranu. Pouze záškodníci a lidé se zlými úmysly – se mohou vzteky utlouci, když vyhráváte – oni mají snahu Vás znehodnotit, znehodnotit Vaše vítězství. Ale tito lidé nemají trpělivost, a pokud Vaše vítězství jsou opakovaná, už to nevydrží a utíkají.

Dobývejte, ukazujte lidem svou schopnost, rozčilujte se, buďte milí, buďte příjemní, nebo nepříjemní, prostě dělejte to, jak chcete, ale vyhrávejte a vyhrávejte poctivě. Vaše vítězství je vítězstvím Vašeho týmu a Váš tým Vás bude opravdu brát jako jejich nejlepšího velitele a to je opravdové vítězství.

Existuje jen pár důvodů, proč velitelé dnešní doby vyhrávají. Existují také účinné nástroje pro mistrovské velení. Chcete je znát? Zavolejte, já Vám je dám.


CHCETE BÝT DOBRÝMI VELITELI?

CHCETE ZNÁT JEDINÉ DŮVODY, PROČ VELITEL NEMŮŽE NIKDY VYHRÁT?

ZVLÁDNĚTE TO – VYHRAJTE!

VY, CO SI TOTO PŘEJETE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek