Kdy se začne "loď" potápět?

Zabere to jen 5 min času

13. Mistrovské vedení

KDY VELITELI ZVONÍ HRANA?

Začneme trochu hrůůůzostrašně:). Tento výraz jsem vybral záměrně. Z jakého důvodu? Význam „zvoní hrana“ znamená, že někomu zvoní umíráček. Možná silný výraz – umírat. V mém podání to znamená, že něco končí.

S pádem velitele nekončí jen jeho kariéra, ale končí i jeho sny, jeho cíle a také cíle mnohých, které vedl. Víte, dosažení každého cíle vyžaduje hodně úsilí. A je trochu smutné, že všichni Ti lidé, kteří toho tolik udělali, tolik se nadřeli, nakonec musí skončit.

Ale nemuselo by to tak být, kdyby velitel poznal, kdy začíná jeho konec. Mnozí majitelé, ředitelé, šéfové, manažeři atd. pracují, pracují a pracují čím dál tím více a někdy si ani nevšimnou, že to, na čem pracují, již dávno nemůže přežít. Přes své klapky na očích už ani nevidí, že mu někteří „blízcí“ řežou větev, na které sedí, a on jim za to děkuje. Někdy dokonce i platí, platí jim to, co si někde vypůjčil, a oni řežou dál:). No moc k smíchu to není.

VELITELI POPRVÉ ZAZVONÍ HRANA, KDYŽ PŘESTANE VIDĚT.

Vidět věci, vidět, co se kolem děje bez skel jakékoliv barvy, bez zkrášlování nebo zhoršování viděného obrazu – to je umění velikánů. Pokud přijde velitel o tuto vlastnost objektivního posouzení situace, nemůže správně rozhodnout a jeho konec si vlastně přivodí sám. Viděli jste to někdy?

Když velitel zapomene rozpoznávat, co je dobré a co nikoli, pokud nevidí, že základní hodnoty života a práce jsou porušovány, on nemůže zvítězit, ostatně minulost nám to mnohdy ukázala.

Co se slepým velitelem? Co s člověkem, který stejně tak či tak skončí blbě – tak mu ještě pomůžeme. I takto může přemýšlet okolí, tvářící se jako ten největší přítel.

Řekněte mi, co způsobuje, že člověk nevidí? Co je tou příčinou ztráty jednoduchého myšlení, selského rozumu, který nám dala matka příroda? Kdo nás o něj připravuje?

Když toto zjistíme, tak můžeme to zvonění jednoduše zastavit. Však je škoda jít za něčím a kvůli hlouposti nedojít – co říkáte?

Znám odpovědi na tyto důležité otázky, poněvadž jsem si je sám zodpověděl. Ptáte se jak? Rád Vám to ukážu – zavolejte, podíváme se tomu na „kobylku“.


CHCETE BÝT DOBRÝMI VELITELI?

CHCETE NAJÍT PŘÍČINY VAŠICH SELHÁNÍ?

CHCETE BÝT PŘÍMÍ A EFEKTIVNÍ?

VY, CO SI TOTO PŘEJETE, ZAVOLEJTE TEĎ A SPOLEČNĚ SE DO TOHO PUSTÍME!!!


Držte se!


Josef Orálek